Druga godina podrške prijevremeno rođenim bebama

Rosa voda pokrenula je i ove godine kampanju podrške prijevremeno rođenim bebama, kroz koju će donacije dobiti najmlađe crnogorsko porodilište u Domu zdravlja Kolašin i zdravstveni centar za sjever, Opšta bolnica Berane.

Za vrijeme kampanje Podržimo život od svake kupljene flaše Rosa vode odvajaće se novac za kupovinu inkubatora i potrebne neonatološke opreme za dvije crnogorske bolnice.

Pokrovitelj kampanje je Ministarstvo zdravlja Crne Gore,a podržva je udruženje Roditelji.

Imajući u vidu da su za adekvatnu njegu najosjetljivijih članova društva, beba, neophodni kvalitetan kadar ali i dobra medicinska oprema, kompanija Rosa odlučila je da drugu godinu podrži početak života. U ovogodišnjoj kampanji podrške neonatološkim odjeljenjima Rosa je napravila korak više, usmjeravajući donacije bolnicama iz sjeverne regije zemlje, kao manje razvijenom području.

„U planiranju donacije, vodeći se vladinom politikom ravnomjerne regionalne razvijenosti, zajednički smo sa kompanijom Rosa fokus stavili na sjevernu regiju, u cilju posebnog unapređenja zdravstvene usluge za stanovnike sjevernih opština. Kampanja Rose Podržimo život je posebna jer građani Crne Gore mogu kupovinom ove vode da podrže ovako važan humani cilj, nastanak života. Rosa je ovim postala strateški partner Ministarstva zdravlja Crne Gore i želim da istaknem da bismo voljeli da se i druge kompanije ugledaju na Rosu i daju ovakvu podršku zdravstvu Crne Gore“, smatraju u Ministarstvu zdravlja.

Iz Rose su objasnili da će kolašinsko porodilište opremiti transportnim inkubatorom, a Opštoj bolnici Berane doniraće neonatološku opremu koja im je potrebna u svakodnevnoj brizi o bebama. Kao i prošle godine, svaki građanin Crne Gore može dati doprinos u stvaranju boljih uslova za početak života, naveli su iz Rose.

Predstavnici Doma zdravlja Kolašin i Opšte bolnice Berane zahvalili su na inicijativi Rosa vode da pruži podršku odjeljenjima za neonatologiju u okviru ovih zdravstvenih ustanova. Oni su istakli da će novi inkubatori povećati kvalitet zdravstvene usluge u odjeljenjima neonatologije u ovim bolnicama.

U sklopu projekta Podržimo život prošle godine donirani su inkubatori za najstariju crnogorsku bolnicu, „Danilo I“ Cetinje i najveću opštu bolnicu, Opštu bolnicu Nikšić.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply