Drugi rođendan Portala Roditelji.me

Piše: Duško MIHAILOVIĆ

Na današnji dan, sad već daleke 2010. godine…. ma šalim se, naravno da nije daleka :), nego htjedoh da dam mali omaž tradicionalnoj crnogorskoj epici sveprisutnoj kada se obilježavaju neke godišnjice 🙂

Elem, sretan nam rođendan, drugi… tačno dvije godine su prošle od kada smo nekako tiho i bez zvaničnog lansiranja krenuli u ovu lijepu priču. Tiho, bez lansiranja, jer je “snimila” koleginica iz ND Vijesti – D.K. da smo već online i objavom informacije o tome u Vijestima od 17. oktobra 2010. malo nam pobrkala planove o zvaničnom lansiranju Portala, i determinisala taj datum kao naš rođendan, iako je site u tom trenutku bio još uvijek malo “nedovršen” :).

Ostalo je istorija (opet omaž :)) Narednih dana krenuli su pozivi od kolega iz elektornskih medija i u veoma kratkom vremenu Portal je bio promovisan na najbolji mogući način. Danas Roditelji.me predstavlja pravi i, za crnogorske prilike, ne tako mali online-community. Portal danas broji preko 4000 regsitrovanih korisnika a njegove stranice se pregledaju (pageviews) u prosjeku i preko 100.000 puta na mjesečnom nivou.

Tajna uspjeha Portala Roditelji.me, najbolje je možda opisana u tekstu koji je o našem siteu objavio Domain.ME

Although social networks like Facebook are taking over the Internet, it seems that a specific topic and an active community can (and will) keep you there. This parenting site also has an old-fashioned forum where parents talk about different topics. Would Facebook groups be a better choice? It’s irrelevant – the public goes where the quality content is. Technology itself isn’t important in cases like this.

Dakle, nekoliko elemenata bili su, i jesu, ključni: specifična tematika i aktivna zajednica, i činjenica da “publika ide tamo đe postoji kvalitetan sadržaj“. Posebno smo ponosni na naš, kako rekoše,  “staromodni” forum i na sve naše korisnike: jednako i na one što na Portalu kreiraju sadržaj sa nama, i na one što samo čitaju (kojih je znatno više), a koje pozivamo i ovom prilikom da se priključe diskusijama na forumu, komentarišu tekstove, kao i obavijesti na našoj Facebook stranici.

Za dvogodišnjake vlada opšte mišljenje da su malo naporni :). Ako im se pomogne u otkrivanja svijeta, svi profitiraju, i roditelji i mališani. U toj godini dijete doživljava ubrzani inetelektualni, socijalni i emocionalni razvoj. Ne samo da upoznaje svijet nego i svijet za njega dobija smisao.

Mi danas slavimo svoj drugi rođendan, pa vi viđite… 🙂

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Cekalica

    Srecan, srecan i rad dugovjecan! :-))) Ove proste rime mi presle u naviku… 😉 elem, vama (tj. portalu) kao samoproklamovana kuma dodje koleginica D.K. :-)))) je l’ poslala bocu danas? 8-)))))

Leave a Reply