Cvijanovići podnijeli tužbu zbog smrti djeteta

Slika: Vijesti

Porodica Cvijanović podnijela je Višem državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Kliničkog centra Crne Gore zbog nesavjesnog pružanja ljekarske pomoći.

Cvijanovići tvrde da su ljekari te ustanove napravili propust u liječenju u februaru 2010. godine, kada su izgubili jedno od dvoje njihove novorođenčadi.

Pravna zastupnica porodice, Marija Božović kazala je da su podnesene i tužbe protiv doktorki dr Snežane Crnogorac i dr Mirjane Marković.

Otac Dejan Cvijanović ranije je kazao da je dijete, nakon rođenja, bilo dobrog zdravstvenog stanja šest dana, da bi nakon toga bilo prebačeno na odjeljenje neonatologije, gdje su mu dijagnostificirani sepsa i meningitis.

Otac Dejan Cvijanović ranije je kazao da je dijete, nakon rođenja, bilo dobrog zdravstvenog stanja šest dana, da bi nakon toga bilo prebačeno na odjeljenje neonatologije, gdje su mu dijagnostificirani sepsa i meningitis.

Ljekari priznaju grešku, time što kažu da nijesu mogli da dijagnostifikuju bolest, pa su dijete poslali na Institut za bolesti djece, na neonatologiju. Tamo je otkrivena bolest od koje je obolio na Klinici za ginekologiju, tvrdi Dejan Cvijanović.

“Ljekari priznaju grešku, time što kažu da nijesu mogli da dijagnostifikuju bolest, pa su dijete poslali na Institut za bolesti djece, na neonatologiju. Tamo je otkrivena bolest od koje je obolio na Klinici za ginekologiju”, tvrdi Cvijanović.

Svoje tvrdnje potkrepljuje činjenicom da djeca od rođenja nijesu izlazila iz Kliničkog centra Crne Gore i odbacuje mogućnost da su infekciju mogli da dobiju od majke.

“Sedmog dana nakon porođaja su uradili analize suprugi, i tada su našli dvije bakterije. Oni se pozivaju na nalaze koje su uradili tek nakon što im je sa neonatologije javljeno da dijete ima meningitis, pri tom otpuštajući je kući kao zdravu. To je apsurd”, dodao je on.

Cvijanović je rekao da su svi nalazi koje je radila njegova supruga u toku trudnoće bili uredni i zamjera ljekarima što ih nijesu upoznali sa zdravstvenim stanjem djece.

“Trudnoća i porođaj su protekli u najboljem redu. Djeca su po rođenju ocijenjena sa ocjenom devet od deset, i odjednom se sve to promijenilo”, kazao je Cvijanović.

On smatra da se ljekari neosnovano pozivaju na to da je njegova supruga imala rizičnu vantjelesnu trudnoću, jer je nosila blizance.

“Pozivaju se na malu težinu djece, jer je jedno dijete imalo 2.600, a drugo skoro 2.200 grama. To ne stoji, jer se nedonoščad rađaju sa mnogo manjom težinom”, naveo je Cvijanović.

On je naglasio i da rizičnoj trudnoći ne ide u prilog to što je dežurni ljekar u KCCG, kada je njegovoj supruzi pukao vodenjak, kazao da sačekaju doktora koji je prati, i pri tom nije pogledao dokumentaciju.

Izvor: Portal Vijesti

 

Bebo2

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply