Crnogorac nikada nije prisustvovala vrijeđanju porodilje

Nova direktorica Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra docent dr Snežana Crnogorac nikada nije prisustvovala porođaju gdje je  trudnica vrijeđana ili udarana, i kaže da je to nešto što se jednostavno ne smije desiti.

Ona je u intervjuu Dnevnim novinama koji će biti objavljen sjutra, ocijenila zanimljivim da o navodnom nasilju u toku porođaja govori nakon nekoliko mjeseci neko ko je tome prisustvovao, a ne i trudnica koja je tome bila izložena. U prvoj objavljenoj priči koju su Dnevne novine objavile u okviru inicijative “Uvedimo porodlište u 21. Vijek”, a inspirisane iskustvima žena ispričanim na forumu portal Roditelji.me, porodilja je govorila o tome kako je prisustvovala verbalnom i fizičkom nasilju nad drugom porodiljom. Tu priču možete pročitati ovdje.

Crnogorac je objasnila da je pogledala, s obzirom da se u toj priči pojavljuje i datum,  ko je tada vodio porođaje.

“Tog dana su bile dežurne dvije divne doktorke, veoma nježne, obrazovane mlade  žene. Njihova komunikacija sa trudnicama je uvijek besprekorna. One same su jako pogođene tim tekstom, bilo bi jako ružno da sam ih pitala da li su to uradile”, pojasnila je ona.

Crnogorac je od 2000. godine  načelnica porodilišta u Kliničkom centru Crne Gore, a odnedavno je direktorka ginekološke klinike.

Nakon što je objavljen dio priča u dnevnim novinama doktorka Crnorac je dala izjavu televiziji Vijesti u kojoj je kazala da se “zaista izvinjava svim ženama koje su ponjiele neko takvo mišljenje”.

Ona sada tvrdi da su mediji prenijeli samo njene izjave i da je izostalo podrobnije objašnjenje koje tom prilikom dala.

“Ja se nisam izvinila zato što smo loše radili nego što su ponijele loš utisak. Mišljenja sam da izvinjenje može samo da doprinese boljem razumijevanju ako poštujemo sagovornika. Posebno žalim što će nakon tih tekstova neke žene ući u porodilište sa strahom i nepovjerenjem”, dodala je ona.

Dnevne novine će sjutra objaviti intervju doktorke Crnogorac koji ćemo prenijeti i na portalu Roditelji.me u toku dana.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. bubica

    “Tog dana su bile dežurne dvije divne doktorke, veoma nježne, obrazovane mlade žene. Njihova komunikacija sa trudnicama je uvijek besprekorna. One same su jako pogođene tim tekstom, bilo bi jako ružno da sam ih pitala da li su to uradile”, pojasnila je ona.

    Kako se potrudila da “istrazi” ! Za svaku pohvalu,bravo!

  2. Cekalica

    Ma i te porodilje, dokone i zle kako jesu, samo izmišljaju priče ne bi li (opet, samo iz pizme) blatile ugledne (a bogami i obrazovane i nježne) ljekare i humaniste. Porodiljama bi, preventivno, čim ušetaju u KBC trebalo opaliti dva šamara! 😛

  3. zoja

    svasta se desava ima i svakakvih doktora aboga mi i pacijenata.ja sam za to da se imenuju i jedni i drugi pa da vidimo o cemu se radi a ne da zbog pojedinaca svi snose posledice

Leave a Reply