Dva nova inkubatori za prijevremeno rođene bebe

Kampanja pod nazivom Podržimo život, u kojoj će kompanija Rosa voda donirati dva inkubatora cetinjskoj bolnici „Danilo I“ i Opštoj bolnici Nikšić počela je danas i trajaće do kraja marta.

Predstavnici Rose pozvali su na konferenciji za novinare  građane Crne Gore da naredna četiri mjeseca kupuju njihovu vodu, jer će kupovinom svake flaše izvodjiti 1,5 cent za nabavku inkubatora.

Kampanja se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Crne Gore i uz podršku portala Roditelji.me.

Iz kompanije Rosa su objasnili da su se na ovu vrstu donacije odlučili kako bi podržala odjeljenja u kojim počinje život i doprinijeli borbi koju vode prijevremeno rođene bebe od prvih dana dolaska na svijet, ali i njihovi roditelji i medicinsko osoblje.

„Kroz kampanju Podržimo život svaki građanin Crne Gore kupovinom Rosa vode daje lični doprinos stvaranju boljih uslova za brigu o najmlađim i najosjetljivijim članovima našeg društva. Na ovaj način, svi zajedno pomažemo da prijevremeno rođene bebe uspješno savladaju prepreke sa kojima se suočavaju na početku svog života“, rekao je brend menadžer Rose Milija Magdelinić.

Pomoćnik ministra zdravlja, Nebojša Todorović je podsjetio da je svaki novi inkubator kao novo mjesto i sigurno sklonište za još jednu prijevremeno rođenu bebu, uspjeh svih koji se bave razvojem i modernizacijom zdravstvenog sistema.

Predstavnici Bolnice „Danilo I“ Cetinje i Opšte bolnice Nikšić zahvalili su na inicijativi Rosa vode da pruži podršku odjeljenjima za neonatologiju u okviru ovih zdravstvenih ustanova. Oni su istakli da će novi inkubatori povećati kvalitet zdravstvene usluge u odjeljenjima neonatologije u ovim bolnicama.

Javni zdravstveni sistem Crne Gore ima ukupno 58 inkubatora koji su prosječno stari 10 godina. Cijena inkubatora kreće se od 9 do 15 hiljada EUR.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply