Sjutra Sat za planetu

Nevladina organizacije Green home organizovaće sjutra akciju pod nazivom Sat za Planetu u Crnoj Gori, koja će početi u 20 sati, u shoping mall-u Delta City.

Akcija, između ostalog podrazumijeva poziv svim stanovnicima Crne Gore da ugase svjetlo na 60 minuta.

U Delty će im se pridružiti učenici osnovnih škola „Pavle Rovinski“, „Vlado Milić“, djeca iz vrtića “Đina Vrbica”, dječijeg kulturnog centra “Beauty” ali i gosti iznenađenja.

Green Home se već treću godinu pridružuje globalnom obilježavanju Sata za Planetu. Akciju Sat za planetu oganizuju da bi podigli svijest donosioca odluka i građana o prekomjernoj potrošnji Zemljinih resursa, energetskoj efikasnosti, posljedicama klimatskih promjena i čovjekovom negativnom djelovanju.

Gašenjem svijetla na 60 minuta Green home želi da Pogorica bude na spisku od gotovo pet hiljada gradova na Planeti koji podržavaju ovu akciju ali i da upoznaju građane sa aktivnostima kojima možemo zajedno doprinijeti njenom očuvanju.

Kao uvod u obilježavanje Sata za Planetu Green home je organizovao radionice za učenike osnovnih škola i vrtića, na teme koje se tiču klimatskih promjena i racionalnog korištenja energije.

Osim toga bio je organizovan i konkurs za najbolje likovne radove koji će biti izloženi u holu Delta City-ja, a najbolji će biti i nagrađeni.

Earth Hour je globalna akcija pokrenuta 2007. godine u Sidneju. Akciji se pridružilo preko 2 miliona ljudi i 2 hiljade preduzeća gašenjem svijetla na 60 minuta.

Organizator ove akcije je Svjetski fond za prirodu (WWF).

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply