Počeli sistematski pregledi u podgoričkim školama

Pedijatrijski timovi Doma zdravlja Podgorica počeli su sistematske preglede školske djece u drugom polugodištu u svim gradskim i seoskim osnovnim i srednjim školama. Sistematski pregled, kako je saopšteno iz Službe za odnose s javnošću Doma zdravlja Podgorica, podrazumijeva kompletan pregled djece, na osnovu čega se dobija uvid u zdravstveno stanje svakog pregledanog djeteta.

U drugom polugodištu školske 2010/2011 godine  sistematski će biti pregledana djece u četvrtom i osmom razredu osnovne škole, a dobijaće i vakcine protiv dječije paralize, difterije i tetanusa. U sedmom razredu osnovne škole biće organizovan kontrolni sistematski pregled, koji podrazumijeva kontrolu prethodno nađenog patološkog stanja, kod određenog broja djece.

U srednjim školama sistematski pregled je planiran za đake trećeg i četvrtog razreda, uz vakcinaciju vakcinom protiv difterije i tetanusa u završnom.

Djeca na zakazani termin treba da donesu zdravstvenu knjižicu, a o terminu dolaska pedijatrijske ekipe će ih obavijestiti uprava škole. Ukoliko dijete nije bilo u školi na dan kada je organizovan sistematski pregled u njegovom razredu, treba da se javi svom izabranom pedijatru u Domu zdravlja Podgorica.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply