Počinju sistematski pregledi i vakcinacija učenika devetog razreda

Dom zdravlja Glavnog grada započeće u aprilu sistematske preglede i vakcinaciju učenika završnog razreda osnovnih škola.

Kako su kazali iz Doma zdravlja, proces vakcinacije u završnom razredu osnovne škole je iz kalendara obavezne imunizacije i obavlja se vakcinama ditevaksal – t (protiv difterije i tetanusa) i imovax polio (protiv dječje paralize).

“Sistematski pregledi i vakcinacija obavljaće se tokom vikenda u našim zdravstvenim objektima po unaprijed planiranim terminima. Škole će biti obaviještene zbog bolje informisanosti roditelja/staratelja i učenika”, saopšteno je iz Doma zdravlja Podgorice.

Dodali su da će sistematski I vakcinacija početi već ovog vikenda, 1. i 2. u zdravstvenim objektima Stara varoš i Blok 5, po već dogovorenom rasporedu.

Iz Doma zdravlja su istakli da su djeca u obavezi da dođu u pratnji roditelja/staratelja i da sa sobom ponesu zdravstvenu knjižicu.

Raspored vakcinacije biće, kako su najavili, dostupan i na sajtu Doma zdravlja Glavnog grada.

Iz ove ustanove su apelovali na roditelje da u što većem broju dođu i dovedu djecu i obave sistematski pregled i vakcinaciju, kako bi se ispoštovao obavezni kalendar vakcinacije.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply