Biciklističkom povorkom podsjetili na brigu o planeti Zemlji

Učenici Osnovne škole “Milosav Koljenšić” sa Slapa na Zeti učestvovali su juče sa svojim nastavnicima u biciklističkoj povorci, organizovanoj u susret Međunarodnom danu planete Zemlje. Bila je to samo jedna od aktivnosti kojima su prethodnih dana obilježili ovaj datum i dali svoj doprinos podizanju svijesti o očuvanju životne sredine.  

Ovih dana, kako najavljuju, u toj školi biće organizovan i kviz znanja, a postaviće i table sa eko porukama.

Krajem prošle sedmice djeca i zaposleni su učestvovali u akciji čišćenja školskog dvorišta i prostora u blizini škole, dok su u ponedjeljak sadili maslinu, cvijeće i orezivali zelenilo.  

Jučerašnjom biciklističkom povorkom, koju je organizovao Đački parlament, djeca i nastavnici su željeli, kako navode iz uprave škole, na simboličan način da daju doprinos smanjenju emisije CO2. Prenoseći poruku o važnosti brige o planeti, pozvali su sve da što češće koriste bicikl kao prevozno sredstvo i daju svoj mali, ali značajan doprinos, u očuvanju Zemlje.

I najmlađi učenici dali su svoj doprinos ovoj akciji, pa su bili zaduženi da za umorne bicikliste pripreme limunadu za osvježenje.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply