Snežani roditelji muku muče da je dovede u Crnu Goru

Roditelji jedanaestogodišnje djevojčice iz Bijelog Polja Snežane Zejak bolesne od teškog oblika tumora, kojima je prije nekoliko dana saopšteno da će njihova ćerka živjeti od nedjelju do mjesec dana, pokušavaju da je prevezu sa Instituta za onkologiju i radiologiju u Beogradu do Kliničkog centra Crne Gore ali za sada, kako kažu, u tome ne uspijevaju.

“Samo bih pitao ljekare Kliničkog centra Crne Gore da li bi obezbijedili helikopter ili avionsku kartu da je njihovom djetetu preostalo nedjelju do mjesec dana života”, pita Snežanin otac, Goran Zejak.

Od, četvrtka, kada mu je saoštena turobna prognoza da dijete u takvom stanju može živjeti od nedjelju do mjesec dana, Goran i ljekari Instituta pokušavaju da dijete upute za Crnu Goru.

Institut je u petak uputio telegram bjelopoljskoj Opštoj bolnici da prevezu dijete do KCCG.

U bjelopoljskoj Bolnici načelnici pedijatrije na Institutu, je pedijatrica bjelopoljske Bolnice kazala da su poslali vozilo za Beograd i da je krenulo. Međutim, nakon par sati u ponovnom kontaktu ljekari iz Bijelog Polja su kazali da ne mogu da obezbijede vozilo, i preporučili su da se Inistut za onkologiju telegramom obrati KCCG da upute helikopter, zbog teškog stanja pacijenta, što je urađeno.

Međutim, iz KCCG je saopšteno da je helikopter u kvaru, i da pošalju novi telegram za prevoz avionom od Podgorice. Iako je iz Instituta, istog dana upućen treći telegram, od prevoza još nema ništa.

Iz KCCG su saopštili da ne mogu za danas da obezbijede avionsku kartu, već da ne znaju ni kada će moći, kazao je očajni otac.

On je podsjetio da se Snežana na liječenju u Kliničkom centru Srbije i Institutu od decembra prošle godine.

Istakao je da je beskrajno zahvalan ljekarima na Kliničkom centru Srbije i Instututu za radiologiju, koji su bili izuzetno dobri prema Snežani.

Izvor: Vijesti

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply