UNICEF: Da sva porodilišta budu po mjeri beba

Kancelarija UNICEF-a u Crnoj Gori pozvala je povodom nedavnog slučaja zamjene beba u Kliničkom centru, nadležne da transformišu sva porodilišta tako da postanu po mjeri beba.

“To će omogućiti majkama da sve vrijeme budu sa svojim bebama, kao i da odmah nakon porođaja počnu da ih doje i uspostave i održavaju kontakt „koža na kožu“. Na ovaj način, razvija se zdrav emotivni odnos između majke i bebe i svakom djetetu se obezbjeđuje najbolji mogući početak života”, navode iz UNICEF-a.

Menadžment Kliničkog centra Crne Gore pokrenuo je krivični postupak protiv medicinske sestre koja je ove sedmice zamijenila novorođenče. Uprava je smijenila i direktora Klinike za ginekologiju i akušerstvo dr Vojislava Miketića, nakon što je to tražio ministar zdravlja.

Sinidkat doktora medicine je objavio da je to mjesto ponuđeno Danku Nataliću, Ivanu Đukiću i Azizu Halitiju. Svi ljekari odbili su ponuđenu funkciju.

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. Ja sam svoje najmladje,trece po redu osjetila,lijep se bio osjecaj kad sam ga rodila,stavili su mi ga odmah tako iz mene na stomak,pri grudima i tako ga zagrlila i malo ga pustili samnom,bas tako koza na kozu…To se posebno pamti.

Leave a Reply