UNICEF: Da sva porodilišta budu po mjeri beba

Kancelarija UNICEF-a u Crnoj Gori pozvala je povodom nedavnog slučaja zamjene beba u Kliničkom centru, nadležne da transformišu sva porodilišta tako da postanu po mjeri beba.

“To će omogućiti majkama da sve vrijeme budu sa svojim bebama, kao i da odmah nakon porođaja počnu da ih doje i uspostave i održavaju kontakt „koža na kožu“. Na ovaj način, razvija se zdrav emotivni odnos između majke i bebe i svakom djetetu se obezbjeđuje najbolji mogući početak života”, navode iz UNICEF-a.

Menadžment Kliničkog centra Crne Gore pokrenuo je krivični postupak protiv medicinske sestre koja je ove sedmice zamijenila novorođenče. Uprava je smijenila i direktora Klinike za ginekologiju i akušerstvo dr Vojislava Miketića, nakon što je to tražio ministar zdravlja.

Sinidkat doktora medicine je objavio da je to mjesto ponuđeno Danku Nataliću, Ivanu Đukiću i Azizu Halitiju. Svi ljekari odbili su ponuđenu funkciju.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Ja sam svoje najmladje,trece po redu osjetila,lijep se bio osjecaj kad sam ga rodila,stavili su mi ga odmah tako iz mene na stomak,pri grudima i tako ga zagrlila i malo ga pustili samnom,bas tako koza na kozu…To se posebno pamti.

Leave a Reply