Prvi mjesec prvog crnogorskog roditeljskog portala

Piše: Duško MIHAILOVIĆ

Pozdrav svima!

Kada bi pokušali da u brojke sažmemo ovaj prvi mjesec postojanja prvog crnogorskog roditeljskok portala to bi otprilike izgledalo ovako: oko 580 fanova na našoj Facebook stranici, skoro 190 registrovanih korisnika na samom website-u, oko 60 objavljenih tekstova i preko 160 postova na forumu. Malo li je 🙂

Šalu na stranu, analizirajući statističke podatke (ako im je vjerovati) naišao sam i na jednu činjenicu koja nije baš ohrabrujuća. Ona govori da su samo posjetioci iz tri, od 21-og, crnogorskog grada, baš onako aktivna na portalu. To su Podgorica, Budva i Kotor. Bilo je tu i posjetilaca još iz Nikšića, Herceg Novog, Ulcinja, Bara i Bijelog Polja.  Možda treba poraditi nekako na promociji portala u ovim sredinama? Za sada smo jedino u mogućnosti da zamolimo Vas, koji ste već sa nama, da obavijestite svoje prijatelje  o postojanju roditeljskog portala u Crnoj Gori.

Kao što smo i predvidjeli crnogorski roditeljski portal je već privukao pažnju i tradicionalnih medija. Do sada su nam pažnju poklonili dnevna novina i televizija Vijesti kao i nacionalni javni servis i Televizija IN. Dnevnik Vijesti je objavio priču  17. oktobra, dok smo na Televiziji Vijesti imali 10-minutno predstavljanje u jutranjem programu 18. oktobra, a u 21. oktobra i gostovanje u programu TVCG, kao i gostovanje na TV IN 09. Novembra.

Ako ste kojim slučajem propustili naše medijske nastupe 🙂 možete ih pogledati ovdje: RODITELJI.ME MEDIA CLIPPING

Takođe, pozivamo sve naše registrovane članove da se uključe u kreiranje sadržaja za portal. Zbog toga smo i pripremili dva uputstva uz čiju pomoć ćete se upoznati na koji način možete na portalu objaviti ono što ste napisali:

UPUTSTVO Broj 1: Kako kreirati i objaviti sadržaj na portalu roditelji.me

UPUTSTVO Broj 2: Kako uploadovati i objaviti fotografiju uz tekst na portalu roditelji.me

Pozivamo vas takođe sve da se u što većem broju uključite u diskusije na FORUM-u. Ako ste kojim slučajem propustili, link ka forumima se nalazi u gornjem lijevom uglu stranice, odmah uz linkove O NAMA i KONTAKT.

Za kraj, ali ne naravno manje bitno, želimo da vas informišemo da su naše saradnice iz Pedijatrijske ordinacije  Doktorica Mica, doktorice Nina Mandić i Vjera Janković, krajem oktobra učestvovale na Trećem pedijatrijskom evropskom kongresu u Danskoj, u Kopenhagenu.

Na ovom skupu, na kojem je bilo prisutno preko tri hiljade učesnika iz Evrope i svijeta, doktorice Nina i Vjera predstavili su i svoje stručne radove koji su se bavili primarnom zdravstvenom zaštitom djece.

Dr Nina Mandić se predstavila stručnim radom o ozbiljnim bakterijskim infekcijama koje su se dogodile u ordinaciji u periodu od 2004 god. do danas, a Dr Vjera Janković sa radom o najčešćim uzrocima bronhiolitisa kod djece uzrasta do dvije godine.

Pored toga, doktorice Mandić i Janković ostvarile su saradnju sa evropskim istraživačkim timom i dobile i zvaničnu ponudu da postanu dio tog tima, odnosno da se uključe u istraživački rad iz oblasti primarne zdravstvene zaštite na nivou Evrope.

Nadajmo se da ća ta saradnja biti uspješno i realizovana. To bi bilo to za ovo javljanje 🙂

Srdačno vas sve pozdravljamo i podsjećamo, ako to već niste uradili do sada, da nas potražite i na Facebook-u.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply