Na Zabjelu otvoreno novo igralište

U podgoričkom naselju Zabjelo u utorak je uz veliku dječiju zabavu otvoreno novo igralište sa uređenom zelenom površine 2.000 metara kvadratnih.

Sredstva za uređenje prostora i nabavku dječijeg mobilijara obezbijedila je kompanija Domaća Trgovina, u čijem sastavu posluju Aroma marketi i Conto diskonti.

„Želja nam je bila da vrata igrališta zvanično otvorimo na malo drugačiji način, a to je kroz igru i druženje sa djecom koja žive u okolini. Danas ćemo uživati svi zajedno, a od sutra igralište prepuštamo djeci sa molbom da ga čuvaju kako bi i nove generacije imale lijepo i očuvano mjesto za igru“, saopštili su iz Domaće Trgovine.

Kako su kazali iz ove kompanije, urbane zone su gusto naseljene i svaki prostor koji može da se ozeleni omogućiće ugodniji život što ih je motivisalo da zajedno sa Glavnim gradom pokrenu projekat u naselju Zabjelo, a razlog više bio je taj što se u blizini nalaze osnovna škola i vrtić, kako bi djeca posle svakodnevnih aktivnosti imala lijepo mjesto za druženje.

Vrijednost investicije iznosi više od 50.000 eura, a projekat je obuhvatio izgradnju igrališta za djecu sa pratećim mobilijarom i klupama za odmor, 20 jedinica za rasvjetu, uređenu zelenu površinu oko igrališta i sistem za navodnjavanje.

Igralište se nalazi u Ulici Radosava Burića u naselju Zabjelo, a u neposrednoj blizini zelene površine obezbijeđeno je i 12 parking mjesta.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. Ali kad nema ka vrlo prometnoj saobraćajnici zaštitne ograde dok drveće poraste vrlo diskutabilno..od 250.000 navodnih ima i to da se uradi pa da kažemo bravo posle 30 god.

  2. Samo jos da ga ograde. A ste se roditelja tiče, znaju da kritikuju al par dana posle otvaranja po cijelom igralistu su letjele papirne maramice i ostalo smece…mladim mama nije smetalo. Dosta bre vise samo sa kritikama.

  3. Dio igrališta je uz Ulicu 27.marta, koja s te strane, u 21.vijeku, NEMA trotoar, već se odmah sa igrališta “uskače” na kolovoznu traku jedne od najprometnijih ulica u Podgorici.

  4. I Starom aerodromu je neophodno igraliste za decu da ih ne setamo vise. pored magistrale. Naravno, zastitna ograda je svuda preko potrebna…neka se izvodjaci radova malo ugledaju kako to rade u parkovima susednih drzava.

Leave a Reply