Bjelopoljski osnovci našli novčanik sa 200 eura i vratili ga vlasnici

Učenici devetog razreda Osnovne škole “Pavle Žižić” iz sela Njegnjevo, Mirsad Hodžić i Vildan Ljuca, svojim primjerom pokazali su da poštenje, dobrota i porodično vaspitanje još  postoje. Oni su ne premišljajući se vratili vlasnici izgubljeni novčanik u kojem je bilo 200 eura.

Njih dvojica su u ponedjeljak u 13:15 sati novčanik pronašli na ulici koja vodi od grada, preko Rasova i Strojtanice, dalje prema Gubavču i Bistrici.

“Ugledali smo novčanik na ulici i onda vidjeli da u njemu ima 200 eura i dokumenta na ime Esma Halilović. Nijesmo znali o kome se radi, pa smo pitali komšinicu Amelu Drpljanin koja živi u blizini da li zna o kome se radi. Srećom, komšinica je kazala da je poznaje i da će joj odnijeti novčanik”, kazali su dječaci.

 Vlasnica novčanika Esma Halilović kaže da nije primijetila da joj je nestao novčanik.

“Ovi mališani su pokazali da su lijepo vaspitani i pošteni. Pretpostavljam da mi je novčanik ispao kad sam izašla iz taksija. Odmah nakon što su dječaci odnijeli novčanik kod Amele, ona me je pozvala i javila mi šta se dogodilo. U novčaniku ništa nije falilo. Ovim putem im zahvaljujem”, kazala je Halilovićeva, pozvavši mališane-poštene pronalazače da joj se jave kako bi im lično zahvalila.

U školi kažu da je ovo logičan potez i da su ova dva dječaka svojim gestom dali primjer prije svega svojim vršnjacima, ali i ostalim sugrađanima.

Izvor: CDM

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply