Još jedna porodica u Crnoj Gori dobila trojke

Nakon lijepe vijesti početkom septembra da su u Crnoj Gori rođene trojke, ovih dana uslijedila je slična, jer je još jedan mladi bračni par dobio je troje djece. Helena, Filip i Balša su ponos kuće Jovanovića koja je puna radosti i veselja nakon osam mjeseci iščekivanja, objavio je portal Onogošt.me.

Željko i Ivana Jovanović iz Nikšića roditelji su trojki koje su prije dvije večeri došle na svijet.

Ivana je inače bivša odbojkašica, a Željko je do skoro profesionalno igrao košarku. Bivši je igrač Ibona, Danilovgrada, Ulcinja, Sutjeske i Baškimija, a sada je trener u pionirskoj reprezentaciji Crne Gore i trener u lokalnom MNE Tim-u.

„Ovo je najvažnija trojka mog života“, kroz osmjeh je kazao tridesetogodišnji Željko.

Na prvom pregledu doktor je Ivani i Željku rekao da čekaju blizance.

“Dok smo uspjeli da se priberemo nakon erupcije sreće, doktor nam se obraća riječima, ‘Stani, stani, ovo su trojke!’. E, tu je uslijedio potpuni šok“, prisjeća se Željko kako su se u nevjerici pogledali, a potom ostali u potpunom šoku preplavljeni emocijama.

Trudnoća nastala prirodnim putem proticala je u najboljem redu, ali je 1. oktobra Ivani, nakon što je hospitalizovana u nikšićkoj bolnici, naglo skočio pritisak zbog čega su je prevezli u podgorički Klinički centar, gdje se 3. oktobra veče porodila.

„Bebe su sad na odjeljenju neonatologije, u inkubatorima su i prati se njihov razvoj. Rođene su ranije, ali su dobro i očekujemo da će uskoro biti sa nama“, objašnjava Željko.

Ivani je zapravo najteže. O porođaju carskim rezom manje razmišlja sad kad je sve prošlo, a teško joj pada odvojenost od beba.

„Jedva čekam da se oporavim, da izađem da vidim svoje bebe. Svjesna sam da moram biti strpljiva, jer su prijevremeno rođene,“, kratko je kazala Ivana.

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply