Adaptiran još jedan dom u akciji Osmijehom oboji dom

Boje i lakovi Kameleon i kompanija Maxima iz Lučana nastavili su akciju Osmijehom oboji dom 2017. adaptacijom doma pedesetčetvorogodišnje Branke Rakočević iz Podgorice.

Banka hrane je organizovala dvije akcije pomoći za Branku. Predložila je i da njen dom koji odavno nije čak ni okrečen, bude adaptiran u okviru akcije Osmijehom oboji dom 2017.

„Za tešku materijalnu i zdravstvenu situaciju Branke Rakočević saznali smo od direktorice Banke hrane Marine Medojević. Obišli smo njen dom i shvatili da je adaptacija i sređivanje njenog životnog prostora najmanje što možemo da uradimo. Nadamo se da će gospođa Branka osim naše dobiti i institucionalnu i drugu pomoć koja će joj omogućiti da se makar malo lakše izbori sa svim problemima koji su je zadesili“, kazali su iz Kameleona.

Iznajmljeni stan u kojem živi dugo nije krečen. Daleko je na listi prioriteta bila je ta stavka. Dolazak majstora i ekipe koja je zadužena za adaptaciju obradovala je Branku.

„Lijepo je znati da postoji neko ko misli na one na koje malo ko obraća pažnju. Čitala sam da pomažete i drugima. To puno znači, ali koliko je to puno znaju samo oni koji su u potrebi za pomoći. Zidovi moga doma bili su sivi. Unijeli ste im život. Sad je nekako svjetlije i ljepše za boravak. Lakše se diše“, kazala je Branka zahvaljujući se na pomoći majstorima i ostatku ekipe koja realizuje akciju.

Adaptacija je podrazumijevala saniranje oštećenja na zidovima i stolariji, gletovanje, krečenje, farbanje i ostale opravke koje su bile neophodne kako bi Branka imala što komfornije uslove za život i liječenje.

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply