Održan humanitarni koncert za novi Aleksin dom, prikupljeno 1,7 hiljada eura


Humanitarni koncert “Aleksa, uz tebe sam”, za pomoć u izgradnji kuće jedanaestogodišnjem dječaku sa autizmom Aleksi Đuroviću, održan je sinoć u gotovo punoj sali Doma Kulture, u toku kojeg je prikupljno 1736 eura.

Na samom početku programa, prisutne su pozdravili organizator i inicijator ovog koncerta Božidar Nikolić Čarli i predsjednica NVO “Novo i ljepše Sutomore” Slobodanka Hrvatin, koji su organizatori koncerta. Nakon što je Čarli pročitao pjesmu koju je posvetio Aleksi, na sceni su se smjenjivali izvođači koji su pjesmom i igrom pomogli da se prikupi novac za novi dječakov dom.

Na koncertu su nastupili: Orkestar Omera Hodžića, Zdravko Đuranović, Danica Nikić-Crnogorčević, Andrea Demirović, Grimm i Akademia bend, Lidija i Rajo Simonović, Dino Beharović, KUD Jedinstvo, FA Rumija, KUD “Sveti Jovan Vladimir”, plesni klub Habanera i učenici ŠOMO “Petar II Petrović Njegoš”.

U pauzi, između dva dijela, na scenu je izašao i Aleksa uz pomoć majke Sehide Bajramović, koja se uz suze i jake emocije zahvalila svima koji su im pomogli.

“Zaista je nevjerovatan osjećaj gledati i slušati sve umjetnike koji su došli da pjevaju, sviraju i igraju za mog Aleksu. Bilo je nestvarno, preplavljena sam emocijama i osjećajem da nisam sama u mojoj borbi koja traje punih 11 godina. Veliko hvala mom velikom prijatelju Božidaru Nikoliću Čarliju koji je pokrenuo ovu akciju i Slobodanki Hrvatin, hvala svima koji su došli da nas podrže i želim vam svako dobro u životu”, iskreno je kazala Bajramović.

Inicijator koncerta Božidar Nikolić Čarli kazao je da je koncert uspješno organizovan.

“Postigli smo cilj i prikupili znatnu svotu novca, ipak nedovoljnu za završetak Aleksine kuće. Moglo je više, ali sam veoma zadovoljan i sa ovakvim učinkom koncerta. Upoznao sam divne, humane ljude među muzičkim umjetnicima koje do koncerta nijesam poznavao. Dogovorili se da sarađujemo u organizaciji ovakvih i sličnih akcija”, kazao je Čarli i zahvalio se svima koji su podržali njegovu ideju i došli na koncert.

Zadovoljstvo što je učestvovala na ovom koncertu nije krila ni pjevačica Andrea Demirović.

“Uvijek se rado odazovem na poziv za humanitarne akcije, a posebno me raduje kad se te akcije dešavaju u mom rodnom gradu. Presrećna sam kad vidim da je i sala puna, jer smo svi tu sa jednim jako lijepim ciljem. Punog srca završavam ovaj dan”, poručila je Demirović.

Svi koji mogu i žele da pomognu da Aleksa dobije svoj dom, mogu da uplate novčana sredstva na žiro račun 535-0600100234995-48 kod Prve banke, na ime Sehida Bajramović.

Izvor: Bar Info

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply