Besplatna škola fudbala za četvoro djece

mreza

Četiri dječaka uzrasta od 6 do 12 godina iz porodica kojima pruža podršku Grupa za socijalnu pomoć udruženje Roditelji od nedavno besplatno treniraju u školi fudbala Mreža, koja na ovaj način želi da pomogne njihovim roditeljima.

Ova škola, koja treninge održava u fiskulturnoj sali OŠ „Štampar Makarije” u Bloku pet, osim sportsko-rekreativnog ima i humani karakter.

Jedan od trenera Boško Kovčević kaže da su se odlučili da omoguće besplatne treninge djeci iz socijalno ugroženih porodica da bi im pomogli u socijalizaciji ali i da pokažu svoj talenat.

“Cilj ove škole je da omogući svoj djeci koja žele da se bave fudbalom kvalitetne treninge bez obzira na njihov socio-ekonomski status”, rekao je on.

Za 4 dječaka, škola fudbala Mreža je obezbijedila i prevoz od kuće do mjesta gdje se održavaju treninzi, a pokušaće i da im u saradnji sa udruženjem obezbijede i sportsku opremu.

Kovačević, koji je završio Sportsku Akademiju Međunarodnog Olimpijskog Komiteta u Beogradu, je jedan od trenera kao i Ivan Brnović koji je završio višu trenersku školu u Beogradu i ima profil licencu.

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply