Fotografije dojenja konačno više nijesu zabranjene na FBooku

dojenjefbookDruštvena mreža Facebook promijenila je konačno politiku prema kojoj je izjednačavala fotografije žena koje doje sa standardnim golišavim, koje su bile zabranjene. Osobe koje su takve fotografije objavljivale, bile su kažnjavane.

Bilo je potrebno dosta medijske pobune da društvena mreža Facebook napokon razjasni neke stvari i predstane da zabranjuje fotografije nečeg što ne može biti prirodnije – dojenja djeteta. Kada bi neko prijavio profil ili stranicu jer bi mu smetale fotografije dojenja, Facebook ih je brisao i kažnjavao korisnike i korisnice.

Predstavnici društvene mreže napokon su odlučili da  isprave tu nepravdu i sada svi koji to žele, mogu bez straha objavljivati fotografije dojenja.

Facebook je više puta blokirao naloge majki koje su objavljivale fotografije dojenja. Oni su tada saopštavali da se slažu da je dojenje prirodno, i da znaju da je to jako važno za majke, uključujući i mnoge  koje rade na Facebooku, da podijele svoja iskustva s drugima na stranici.

“Velika većina fotografija dojenja je u skladu s našim Izjveštajem o pravima i odgovornostima i Facebook ne preuzima nikakvu akciju za takav sadržaj. Međutim, fotografije koje sadrže potpuno izložene grudi, krše naše uslove i mogu se ukloniti ako su nam prijavljene. Ova politika se zasniva na istim standardima koji se primjenjuju na televiziji i štampanim medijima. Važno je imati na umu da su slike, na koje smo primjeali nili ovo pravilo, gotovo isključivo dobile našu pažnju  zbog prijava drugih korisnika koji su se žalili zbog njihovog dijeljenja na Facebooku“, bilo je objašnjenje ove društvene mreže.

Korisnici su zamjerali  i i dalje  zamjeraju Facebooku na, kako kažu limcimjernim pravilima, jer se na njemu često mogu vidjeti slike koje prikazuju pedofilsku pornografiju,  zlostavljanje životinja ili čak i grupe koje otvoreno ismijavaju osobe oboljele od smrtonosnih bolesti koje se dugo nijesu ukidale uprkos brojnim prijavama korisnika. Slično je bilo i sa grupom koja je nedavno uznemirila region na kojoj su bile objavljivane golišave fotografije djevojčica sa njihovim ličnim podacima.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply