Slatkiš po slatkiš… Igračkoteka!

Slatki sajam posterUdruženje Roditelji, u saradnji sa tržnim centrom Delta City, organizovaće u subotu, 21. decembra manifestaciju Slatki sajam. Slogan manifestacije Slatkiš po slatkiš… Igračkoteka! simbolično promoviše cilj manifestacije: prikupljanje sredstava za otvaranje i opremanje prve biblioteke igračaka u Crnoj Gori.

Udruženju Roditelji pridružiće se proizvođači i distributeri kolača i slatkiša kao i pojedinci koji žele da doniraju svoje proizvode, odnosno ponude ih na prodaju posjetiocima Slatkog sajma. Građani će u toku trajanja Slatkog sajma moći da kupe ponuđene slatke proizvode po cijeni koju sami odrede, a sav prikupljeni novac biće iskorišćen za opremanje Igračkoteke – prve crnogorske biblioteke igračaka. Osim doniranja sredstava kupovinom slatkiša, posjetioci  će moći da pomognu opremanje Igračkoteke i doniranjem novih i očuvanih edukativnih igračaka na licu mjesta.

U toku trajanja Slatkog sajma djeca i roditelji će imati priliku i da učestvuju u zabavnim pratećim sadržajima.  Od 11 do 20 časova biće organizovane zanimljive  kreativne radionice –  igra sa tijestom, pravljenje skulptura od drvenih kockica, a očekuje se da će najzanimljivija biti radionica u okviru koje će djeca moći sama da ukrase svoj kolač ili keks i ponude ga na prodaju posjetiocima sajma. Na taj način će i najmlađi dati svoj doprinos i aktivno učestvovati u realizaciji ove humanitarne akcije.

U toku programa biće izvedena i dječija predstava Palačinkarenje, zatim čas dječije zumbe sa instruktorkom Hajdanom Mugošom, radionica oslikavanja lica, kao i muzičko-zabavni program i druženje sa Djeda Mrazom.

U toku sajma biće organizovana i izložba igračaka od različitih materijala, a svako dijete koje tog dana donese igračku koju je samo napravilo dobiće slatki paketić.

Udruženje Roditelji poziva roditelje i djecu da posjete Slatki sajam, isprobaju slatkiše, doniraju očuvane i nove didaktičke igračke, lijepo se zabave i zaslade i na taj način pomognu otvaranje prve Igračkoteke u Crnoj Gori.

Biblioteka igračaka je zamišljena kao mjesto gdje će se igračke iznajmljivati na korišćenje djeci bez nadoknade, slično iznajmljivanju knjiga iz Biblioteke.

Ovaj program je usmjeren na djecu i porodica iz svih socijalnih grupa, ali će prije svega omogućiti da djeca kojoj roditelji ne mogu da priušte igračke dobiju priliku da se igraju sa igračkama koje podstiču njihov razvoj i koje su odgovarajuće za njihov uzrast.

Planirano je da se igračke mogu iznajmiti djeci uzrasta od 0 do 14 godina, ali će oni moći sa njima da se igraju i u prostoru u kojem će biti smješetena Igračkoteka.

Medijski partner udruženju Roditelji u cjelokupnoj inicijativi za otvaranje Igračkoteke je Radio-televizija Crne Gore.

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply