A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Ko vam prati trudnocu?
16/08/2013
8:12 am
Nela86
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 158
Member Since:
01/08/2012
sp_UserOfflineSmall Offline
261sp_Permalink sp_Print

Dr Uskoković radi u Natal i za nju ćeš čuti 99% pozitivnih iskustava, sve u superlativu. Meni nije bilo tako. Nije da se desilo nešto baš ružno, ali čitav njen odnos je bio bezveze…

Odakle da počnem… Možda joj baš nisam bila simpatična, ali bila je užasno stroga prema meni. Stalno me kritikovala (potpuno nepotrebno), a da pritom nije nijednom pohvalila ono što radim dobro ili bar moj trud. Kritikovala me zbog par kilograma iznad idealne težine, stavljala na dijetu, i tjerala da vodim dnevnik ishrane. Pa nisam seljanka koja misli da u trudnoći treba bukvalno da jede za dvoje! Stalo je i meni da imam lijepu liniju, ali mršava nisam bila ni prije trudnoće, pa ne mogu ni biti mršava trudnica. Uglavnom, do termina sam se ugojila ne više od 15kg (i još kilo tokom 7 dana preko termina), što je njoj bilo strašno jer zaboga trebamo sve da se ugojimo idealnih 11… Sjekirala me bez potrebe. Umjesto da, s obzirom na zdravu i normalnu trudnoću bez nekih tegoba, to bude bezbrižan period.

U tom periodu je imala jako puno posla i baš dosta trudnica tako da do 9. mjeseca nije znala ko sam uopšte! Da ne pominjem da pregledi nikad nisu bili duži od 10-15min. Uz to s obzirom na sve njene kritike, ja nikad nisam stigla ni da pitam ono što me interesuje nego sam tražila odgovore na drugim adresama. U devetom mjesecu poslije pregleda nije mi ni zakazala idući nego me samo onako ispratila, da bih ja poslije nedjelju dana zvala “Izvinite doktorka, jel treba ja da dođem na još neki pregled do porođaja”. Trebalo je ja prvorotka da znam da se tada CTG radi svake nedjelje i da sama zakažem… A o porođaju ni P nije pomenula. Tada sam i ja odlučila da se porađam na CT, a i išla sam u školu za trudnice (toplo preporučujem!) pa nisam ni ja insistirala da mi išta objašnjava.

Kad sam u 5. mjesecu došla poslije proživljenog ogromnog stresa, čisto da uradi kratak UZ i vidi da li je beba dobro, naravno uradila je to ali isto tako me ispratila riječima “Sve ste mi vi pod nekim stresom, svaki drugi dan mi dolazite da ste pod nekim stresom”… 

Što se tiče samih pregleda, sve je bilo ok ali joj je UZ aparat itekako omašio u procjeni težine ploda. Rekla mi je da do termina beba sigurno neće imati preko 3200, uz ironičan komentar “iako se ne bi tako reklo po maminim kilogramima”, a rodila sam djevojčicu od 4050gr. Doduše 7 dana nakon termina ali nije mogla dobiti preko 800gr za tih 7 dana!

Uglavnom da ne dužim, sva ta njena pridika je bila potpuno nepotrebna. Već na porođaju sam izgubila 12kg (beba velika, dosta vode itd), i ostala mi 4kg koja su se brzo istopila narednih mjeseci. Sad, 6 mjeseci nakon porođaja, imam manje nego kad sam ostala trudna…

Ovo je moje iskustvo koje nije kao većina, jer i ja znam da je prema većini super, čak izuzetna. Meni je čitav njen odnos prema meni bio ružan, pogotovo ako se uzme u obzir da ona radi u privatnoj ordinaciji i da ja papreno plaćam preglede (za koje nijednom nije bio izdat fiskalni račun!!!), pa stoga i očekujem malo bolje ponašanje.

16/08/2013
10:17 am
Kristina M
Guest
Guests
262sp_Permalink sp_Print

Suzana je zaista u nekim situacijama naporna, i ona je toga mislim svjesna, ali ne znaci da misli da grijesi. Potencira pricu oko kilaze posebno skoro sa svakim da bi preduprijedila gojaznost. Mene je x puta izludjela a volim je zaista i imam poseban odnos sa njom. tri trudnoce mi je pratila, od cega sam je u dvije bukvalno ali bukvalno izludjivala, jer sam je zvala, slala poruke dan, noc, i uvijek me ubjedjivala nakon mojih kilometarskih izvinjenja da se ne opterecujem koliko je sati jer je ona tu da pomogne kad treba. Vrlo je specificna i samo je treba kao takvu prihvatiti, a sigurno ima ovakvih momenat, mada bih joj ja u takvim situacijama i rekla da mi to smeta

16/08/2013
9:39 pm
veljmar
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 51
Member Since:
18/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
263sp_Permalink sp_Print

Hvala na odgovorima. A, evo, da pitam I da li je neko imao iskustva sa dr Knezevicem iz Nk?

Tako sam neodlucna…

19/08/2013
10:00 am
druskan
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 46
Member Since:
03/10/2012
sp_UserOfflineSmall Offline
264sp_Permalink sp_Print

MalaMalena, zaista nećeš pogriješiti ako izabereš dr Uskoković. Više puta sam na raznim temama ovog Foruma pisala o njoj, zato što, koliko volim konstruktivnu kritiku, toliko volim i zaslužene pohvale. Kad pođeš kod nje i saopštiš joj da bi željela da ti ona vodi trudnoću, budi sigurna, već tada će te upoznati sa tim šta te čeka i šta ona očekuje od tebe – reći će ti da je zahtjevna i da, ako ti to ne odgovara, možeš već tada odustati.

Nela86, žao mi je što si tako doživjela dr Suzanu. Mislim da si usled trudničke hiperosjetljivosti njene kritike ocijenila pregrubo. Recimo – kad dođeš kod nje na pregled, a nijesi trudnica, možeš imati 109 kg, a da ona to neće ni pomenuti – to je tvoja odluka, tvoj izbor. Sa druge strane, kad ostaneš trudna, a ona ti prati trudnoću, onda ona postaje odgovorna za plod, a kroz to i za tebe – e, tek tada će od tebe tražiti napor i saradnju, za tvoje dobro. Tako ja doživljavam njen istup u 8-om mjesecu moje trudnoće, blagu dijetu i dnevnik ishrane.

19/08/2013
10:14 am
veljmar
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 51
Member Since:
18/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
265sp_Permalink sp_Print

Hvala svima. I jesam se odlucila za dr Uskokovic. Do 10.septembra je na odmoru, tako da cim pocne da rdi idem kod nje

20/08/2013
2:22 pm
jelena1
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 34
Member Since:
05/07/2013
sp_UserOfflineSmall Offline
266sp_Permalink sp_Print

Evo da podijelim sa vama moje ne bas lijepo iskustvo sa dr Boljevicem.. dakle  imala sam policisticne jajnike, i  on je dvije godine kao pratio me i bezuspjesno lijecio ( htjela sam da ostanem trudna), vidim ja samo me salje kod drugih doktora, alli niko nista, odustanem od “lijecenja” i nakon godinu ostanem trudna ( cekamo porodjaj svaki dan :) ), spontano, bez ikakve terapije.. Obzirom da sam nezadovoljna njim, odlucim da privatno pratim trudnocu, znaci sve ok i posto moram imati registrovanu trudnocu u 8. mjesecu podjem kod njega u dom zdravlja i on me doceka rijecima ” Sto si dosla kod mene, sto nijesi nastavila kod nje da ides”, ja se nasla u cudu, odgovorim mu, necu da placam vise.. i da malo skratim, meni je dr Vukcevic odredila termin 28.08 po ultrazvuku, on to nije htio da prihvati, uopste nije pogledao njen karton trudnoce i po njegovom mi kaze terminn ti je 06.08, jer to mi je po menstruaciji, ali i kao beba je krupna pa se slaze i uz. Posto sam pocela da idem na ctg u dom zd on mi posle “termina” da uput za bolnicko lijecenje, kao prenesena trudnoca, trala la.. posto mi je prva trudnoca prepanuta podjem u bolnicu ( trebala sam da lezim od 12. tamo) i srecom uhvatimo vezu i oni me pregledaju i kazu da mi nije termin, da uzivam jos u najljepsem mogucem stanju :) )… dakle njegova sujeta bi mi mozda i naskodila, jer bi mi sigurno ukljucili indukciju i porodili me 20 dana prije termina..

Eto toliko od mene, izvinite ako sam oduzila, ali sam osjecala potrebu da podijelim sa svima.

ps. nijesam odavno cula pozitivan komentar za njegov rad, preopterecen je zenama i nema vremena ni da te saslusa.

20/08/2013
2:43 pm
kapljica
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 26
Member Since:
20/08/2013
sp_UserOfflineSmall Offline
267sp_Permalink sp_Print

Ja bih preporucila Dr.Micunovic. Nije histericna i gruba da prepada i dize paniku ali nije ni od onih “lako cemo” pa posle da se hvatate za glavu. Vrlo je pristupacna, odmjerena i ljubazna. Konsultacije ne naplacuje kao pojedine dr.koje za dobar dan traze 20eur. Sto me najvise odusevilo prvi put srijecem privatnika koji ne gleda samo da vam pare uzme! kad vam se desi frka umije i te kako da vas primi u ordinaciju da vam savjet i odradi pregled bez pare i dinara. Vecina drugih ginekologa i ako ga uznemirite za neku glupost od 5min trazi pare ni da je odradio komplet pregled. Uz to dr.Micunovic je vrlo saosjecajna i njezna tako da mi odgovara skroz. Ne zakazuje pacijente svako malo pa da ih pretrci nego temeljno radi.
Dr. Raicevica hvale svi ali dok dodjete do njega ako je hitno sto ,mozete 2 put umrijet. Prosto prezwuzet je a meni treba neko ko je uvjek tu za brzu re! akciju, a dr.Micunovic je zaista to.

20/08/2013
4:12 pm
mammatobe
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 94
Member Since:
17/08/2013
sp_UserOfflineSmall Offline
268sp_Permalink sp_Print

Slazem se sa Jelena1. Boljevic nije sto je bio! :) Nazalost.. Ja kod njega idem 6 godina. sad sam trudna (ulazim ubrzo u osmi mjesec) i on bukvalno otaljava posao cijelu trudnocu… Cak i kad kaze “kontrola za 4 nedelje” sestra mi zakaze za 6 jer nema mjesta. I onda dodjem tog dana kad je zakazano i cekam po 2,3 sata. Jer, zaboga, svi imaju prednost osim trudnice. Vec par mjeseci idem kod Raicevica jer ce me on poroditi i ja sam odusevljena njegovim pristupom (a ni centa mu ne dajemo). Tako da cu posle porodjaja vjerovatno traziti drugog dr u Domu Zdravlja

20/08/2013
4:53 pm
jelena1
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 34
Member Since:
05/07/2013
sp_UserOfflineSmall Offline
269sp_Permalink sp_Print

I ja samo cekam da se porodim, i odmah cu nakon mjesec, kad je prva kontrola traziti karton da se prebacim kod nekog drugog dr. 

Ima li neko da preporuci, ko je makar pristupacan i normalan ako nista drugo?

20/08/2013
5:53 pm
marioleta
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 161
Member Since:
09/02/2012
sp_UserOfflineSmall Offline
270sp_Permalink sp_Print

Ja idem kod dr Stevović u bloku v super je,jako pristupačna i detaljna,smirena ,ima i vremena i strpljenja sve da objasni i uvijek izađe u susret šta god da treba.Toplo je preporučujem :)

20/08/2013
6:20 pm
kapljica
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 26
Member Since:
20/08/2013
sp_UserOfflineSmall Offline
271sp_Permalink sp_Print

A sta radite ako idete kod privatnika a iz drzavne vam trebaju samo analize i uputi? Mislim, kako saopstiti to doktorki u drzavom DZ jer ne znam koliko je zdravo da cas UZ cackaju po 2puta i privatnik i drzavni? A opet drzavni se moze osjetiti debelo uvrijedjen. Ili je najbolje cutati da idete kod privatnika hmmmConfused

20/08/2013
7:13 pm
Budimka G
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 386
Member Since:
01/03/2012
sp_UserOfflineSmall Offline
272sp_Permalink sp_Print

Ja odlucila da se odjavim od Boljevica na Starom jer ne mogu vise da cekam… Zvala da se prijavim kod ove Bozaric (ima jos jedno prezime, ne mogu da se sjetim), ali rekose da je na bolovanju do daljnjeg (nije porodiljsko) i mijenja je neka Koturovic, mlada …. Ako zna sto da radim….

20/08/2013
7:31 pm
veljmar
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 51
Member Since:
18/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
273sp_Permalink sp_Print

E, ovako. Posto je dr za koju sam se odlucila da mi prati trudnocu na odmoru do sredine septembra, odlucim da odem u drzavnu samo da mi potvrde trudnocu I daju upute za analze, tim prije sto imam anemiju I rezus factor mi je negativan. Iz iskustva u prosloj trudnoci znam da mi je neopohodno jednom mjesecno da radim nalaz anitjela. Desava se sledece, moja izabrana dr je na bolovanju, a mijenja je jedna meni nepoznata dr. Kad sam joj saopstila zasto sam dosla ona rece da hoce da me ginekoloski pregleda. Nisam dozvolila. Ne bih da pametujem I da izigravam dr, jer to nisam niti mogu biti, ali znam da u prethodnoj trudnoci prvi ginekoloski pregled je odradjen u sedmom mjesecu. Takodje, iz iskustava drugih znam da se to ni ne preporucuje. No, njoj to ne bi pravo, odradi uz zaleci se da mi nije bas puna besika I rece da sad ne moze nista da mi kaze nego da dodjem za sedam dana. Nije mi dala ni jedan uput. Ponavljam, ne bih da izigravam dr, ali iz iskustva sa prethodnom trudnocom znam kako je to islo, narocito zbog anemije I negativnog rezus faktora. Koja je moja alternative? Ima li neko savjet? Ona mijenja moju izabranu dr, da li to znaci da me niko drugi ne moze primiti?

20/08/2013
7:34 pm
Budimka G
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 386
Member Since:
01/03/2012
sp_UserOfflineSmall Offline
274sp_Permalink sp_Print

Pricas za ovu Koturovic?

20/08/2013
7:34 pm
SanjaM
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 150
Member Since:
17/05/2012
sp_UserOfflineSmall Offline
275sp_Permalink sp_Print

Ja sam kod dr Bozaric i zadovoljna sam ,makar nema guzvi a i dr Koturovic sto je mjenja je dobra koliko sam mogla da zakljucim iz jednog vidjenjaWink

20/08/2013
7:37 pm
Budimka G
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 386
Member Since:
01/03/2012
sp_UserOfflineSmall Offline
276sp_Permalink sp_Print

Izvinjavam se sto sam upala ovako sa pricom o izboru ginekologa jer nisam trudna, ali svejedno….

Hvala Sanja na ohrabrenjuWink.

Ne mogu vise po pola dana da odvojim za 30 sekundi povrsnog pregleda. Mislim da su svi oni isti, samo imaju “momente”. Bila sam i kod privatnog u prvoj trudnoci, pa nije provalio da se otvaram, pa kod Boljevica u drzavnoj u drugoj trudnoci, pa sam nakon 4 sata cekanja zavrsila na patologiji trudnoce…. Da me neko krsteno pregleda, saslusa… da ne gleda kako da me se sto prije rijesi.

20/08/2013
7:45 pm
SanjaM
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 150
Member Since:
17/05/2012
sp_UserOfflineSmall Offline
277sp_Permalink sp_Print

Ja sam u prvoj trudnoci isla privatno a u ovoj drugoj krenuh u DZ pa za sad je ok ,inace u pravu si Macence svi imaju neke svoje faze a najvise mrzim kad moram da im kljestima vadim rijeci iz usta.

20/08/2013
9:19 pm
alexis
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 37
Member Since:
14/08/2013
sp_UserOfflineSmall Offline
278sp_Permalink sp_Print

Ja bih imala zanimljiv odgovor na ovu temu – meni su trudnoću propratili svi doktori dz blok V ! Izabrani ginekolog mi je dr Čikić i s njom sam imala korektan odnos uvjek. Međutim, poslije 2 mjeseca moje trudnoće, ona je otišla na odmor/bolovanje i rečeno mi je da na mjesečni pregled dodjem kod dr Stevović koja je preuzela njene pacijente. Na moje pitanje mogu li da zakažem, odgovor je bio da dođem, pa će me ubaciti između njenih zakazanih pacijenata (već sam se osjećala kao pacijent drugog reda)- ubacili su me tek poslije 3 sata čekanja, i poslije čuđenja kako mi je double test urađen prerano, dala mi uput da radim triple. I da tog istog dana dođem na uz- na koji sam opet čekala, ovaj put 2 sata! Na uz me dr Stevović isprepadala da imam kontrakcije, da pijem utrogestan, da mirujem,da imam višak plodove vode, da odradim test opterećenja na glukozu, da ne govorim o tome da na moje pitanje da muž prisustvuje uz, ona je rekla da nema vremena! Tako da moje iskustvo sa dr Stevović i nije bas sjajno…

Kod dr Dakić i dr Jov. sam isla samo za papire(doznake, recept za utrogestan, za refundaciju), ali zaista ne znam kakvi su i kakav im je način ophođenja.

I vrhunac u dz je bio kada su na odmoru bili svi dr a zamjenjivala ih je dr Koturović, čekaj pa ako dočekaš…

I konačnooo- odoh ja lijepo kod dr Globarević i ona mi sada prati trudnoću, stručna, pažljiva, sasluša, objasni, ma ljepota! Rezultati double i triple testova u granicama normale, nemam višak plodove vode, savršena trudnoća. I konačno da u trudnoći uživam :)

20/08/2013
9:21 pm
jelena1
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 34
Member Since:
05/07/2013
sp_UserOfflineSmall Offline
279sp_Permalink sp_Print

Boljevic se uvrijedio kad sam mu rekla da mi je trudnocu pratila dr Vukcevic, i nije htio nalaze od nje da mi pogleda (dabl test), nego mi je rekao da on to ne moze da gleda jer mi on nije radio uz koji se prethodno radi.. toliko o njegovoj profesionalnosti!!!

A cula sam i ja za doktoricu Stevovic, mislim da cu kod nje preci..

Sto se tice dr  Jasminke  ona je ok doktor, ali cijelu trudnocu mi je pratila i bukvalno nikada nije preskocila nesto da naplati, bukvalno sto se kaze dobar dan naplacuje, sto mislim da nije ok kad joj je neko stalni pacijent i desavalo se i dva puta mjesecno da idem kod nje.. mada strucnost je na prvom mjestu!

20/08/2013
9:28 pm
snowhite
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 88
Member Since:
10/03/2012
sp_UserOfflineSmall Offline
280sp_Permalink sp_Print

I ja sam kod dr Bozaric,ali kao sto rekoste ona je na bolovanju.

Bila sam bas ovih dana i upoznala dr Koturovic.

Fina na prvi pogled.

I meni je radila gin pregled, sto inace najvise mrzim…ali koliko se sjecam,ni dr Bozaric me nije stedjela kada su ti pregledi u pitanju:)

 

Vidjecu kako ce se pokazati ova Koturovic…..pa javljam utiske.

 

 

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
3 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner