Zbog dojave o bombi evakuisane dvije škole u Herceg Novom

Srednja mješovita škola “Ivan Goran Kovačić“ u Herceg Novom jutros je opet evakuisana zbog dojave o bombi. Nastavu danas nemaju ni u OŠ „Milan Vuković“ takođe zbog dojave o bombi.

Kako prenosi RTHN, policija je odmah reagovala, djeca i nastavnici su evakuisani kako bi se odradio pregled svih prostorija u ove dvije škole.

Direktorica SMŠ “Ivan Goran Kovačić” Ljiljana Karanović kazala je da je policija pregledala čitavu zgradu, a učenici će danas pratiti nastavu online.

“Bila je opet dojava, kao i prije dva dana. Vjerovatno je lažna, ali moramo postupiti po proceduri. Obavješteno je odmah Ministarstvo, policija je brzo došla, pregledala je cijelu zgradu, ali mi ne smijemo pustiti učenike u školu. Jutros su došli u školu, stigao je prijeteći mejl, opet smo ih evakuisali i prešli na online nastavu”, istakla je ona za RTHN.

Još nemaju povratnu informaciju da li je otkriven pošiljalac prijetnje upućene u srijedu, ali Karanović vjeruje da je opet riječ o lažnoj dojavi.

“To je baš gruba šala, gruba igra i zaista ne znam do kad ćemo ovako moći. Policija radi svoj posao, vjerovatno je teško da se to brzo otkrije, ali vidjećemo šta će uraditi sad tokom vikenda”, rekla je Karanović.

Nastava će u ove dvije vaspitno obrazovne ustanove biti online.

Izvor: RTCG

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply