Prekršajne prijave protiv roditelja čija su djeca konzumirala alkohol, novčane kazne za vlasnike lokala

Foto: Ilustracija

Nikšićka policija će podnijeti prekršajne prijave protiv devet roditelja, čiju su djecu tokom racija u ugostiteljskim objektima zatekli kako konzumiraju alkohol.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, oni se terete za prekršaj iz čl. 37 Zakona o zaštiti od nasilja u porodici – zanemarivanje.

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti Zapad – Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su tokom vikenda, kako se navodi u saopštenju, u cilju održavanja stabilnog stanja javnog reda i mira, kao i sprečavanja izvršenja krivičnih djela i prekršaja, izveli operativno-taktičku mjeru i radnju Racija u sedam ugostiteljskih objekata.

“U subotu su izvršene racije u dva veća ugostiteljska objekta i tom prilikom je kontrolisano 400 lica. Tokom sprovođenja ovih aktivnosti u jednom ugostiteljskom objektu policijski službenici su zatekli devet maloljetnih lica u konzumiranju alkoholnih pića.  Sa njima su pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, u prisustvu zakonskih zastupnika, obavili razgovore”, naveli su iz policije I dodali da će protiv roditelja ovih lica biti podnijete prekršajne prijave.

Policija će prekršajno procesuirati i pravno lice i odgovorno lice ovog ugostiteljskog objekta zbog kršenja odredbi Zakona o javnom redu i miru.

“Za pravno lice koje prodaje ili omogućava korišćenje alkoholnog pića licu koje nije navršilo 18 godina zaprijećena je novčana kazna u iznosu do 5.000 eura, dok je za odgovorno lice zbog istog prekršaja zaprijećena novčana kazna u iznosu do 1.500 eura. Službenici Regionalnog centra bezbjednosti Zapad će u narednom periodu pojačati kontrole ugostiteljskih objekata sa posebnim akcentom na kontrole točenja alkoholnih pića maloljetnim licima”, stoji u saopštenju Uprave policije, uz apel vlasnicima ugostiteljskih objekata da poštuju zakonske procedure, ne samo u cilju izbjegavanja eventualnih novčanih kazni, već radi dobrobiti djece i mladih.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply