Prijave za besplatan prevoz podgoričkih đaka traju do kraja oktobra

Rok za vađenje đačkih karata za besplatni prevoz na teritoriji Glavnog grada za osnovce i srednjoškolce produžen je do kraja oktobra. Djeca koja ovih dana, predajom dokumentacije na šalteru Puteva u zgradi Glavnog grada, ostvare ovo pravo dobijaju povlasticu koju ne treba više da obnavljaju, već će važiti do kraja školske godine.

Za razliku od njih, đaci koji su dobili karte u septembru, kada je počela primjena ove skupštinske Odluke, u obavezi su da je produže ovog mjeseca. Tako im je rečeno prilikom predaje dokumenata. Neki od njih, kako prenose roditelji, neprijatno su iznenađeni ovih dana jer su nakon očitavanja kartice u autobusu saznali da ona više nije važeća. Sa druge strane, zbog velikih gužvi nijesu uspjeli još uvijek da obnove važenje ove povlastice.  

Roditelji koji su se obratili portalu Roditelji.me za dodatna pojašnjenja pitaju se zbog čega je dio đaka, koji su u septembru ispunili sve uslove i dobili karte za prevoz, prinuđen da opet prolazi kroz sličnu proceduru, doduše bez ponovnog dostavljanja dokumentacije. Na to, ali i niz drugih pitanja, koja smo im uputili prije više od 20 dana, nijesmo dobili zvanične odgovore iz preduzeća Putevi.

Sa druge strane, đačke kartice, kako prenose roditelji, sada važe i na linijama koje su u nadležnosti privatnika – BLT Podgorica i Gradski saobraćaj PG, koji saobraćaju na sedam linija u gradu.

Iako su u početku privatni prevoznici naveli da bez dogovora sa Glavnim gradom o subvencijama na račun besplatnog prevoza đaka ne mogu poštovati skupštinsku Odluku, nakon sastanka u septembru postignut je dogovor da besplatno prevoze đake koji imaju karte do 19. oktobra, do kada imaju i važeće ugovore. Do tada očekuje se da će biti preciziran novi dogovor između Glavnog grada i prevoznika.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply