Oktobarski repertoar Gradskog pozorišta

U okviru obilježavanja Dječije nedjelje, danas u podne u Velikoj sali Kulturno -informativnog centra „Budo Tomović“ biće izvedena predstava „20.000 milja pod morem“, rađena po motivima istoimenog romana Žila Verna, a po tekstu Jasmine Futurije. Režiju potpisuje Marko Čeh.

Ova predstava, koja je namijenjena djeci starijoj od pet godina, prva je na oktobarskom repertoaru Gradskog pozorišta Podgorica.

Najmlađa publika uživaće ovog mjeseca i u predstavama Maca Papučarica, Tri praseta i Ružno pače. Oktobar u Gradskom pozorištu obilježiće i premijera predstave Dekameron, za koju dramatizaciji potpisuje Stevan Koprivica, a režiju Dejan Projkovskog. Prvi put podgorička publika će vidjeti ovaj komad u subotu, 14. oktobra u 20 sati na sceni KIC-a „Budo Tomović, a sa istom predstavom ansambl ovog pozorišta predstaviće se u oktobru na Festivalu ruta u Skoplju i na gostovanjima u Herceg Novom i Zaječaru.

Predstava Maca papučarica, rađena po motivima priče Ele Peroci, po tekstu i u režiji Davora Dragojevića, biće izvedena u subotu 7. oktobra u 12 sati u Velikoj sali KIC-a, a narednog dana i u ponedjeljak 9. oktobra u istom terminu djeca će uživati uz predstavu Tri praseta.

Glumci Gradskog pozorišta predstaviće se i predstavom Ružno pače u subotu 21. oktobra.

Radno vrijeme biletarnice KIC-a “Budo Tomović“ je radnim danima od 9 do 20, a vikendom od 10 do 13 i od 17 do 20 časova.

Kontakt telefon za informacije i rezervaciju karata: 020 664 237   

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply