Čoba razriješena funkcije direktorice OŠ “Maršal Tito”

Školski odbor ulcinjske OŠ “Maršal Tito” sinoć je na sjednici razriješio dužnosti direktorku te ustanove Medinu Čobu, koja je uhapšena zbog sumnje da je počinila krivično djelo prevara. Na njeno mjesto postavljena je kao vršilac dužnosti Ferihaja Hajdinaga.

Nakon što je Školski odbor, u starom sazivu, odbio da smijeni direktoricu i na taj način nije uvažio mišljenje prosvjetnog inspektora, Ministarstvo prosvjete je juče izabralo dva nova člana Školskog odbora, od ukupno pet. Za smjenu Čobe se tada izjasnio samo predstavnik Savjeta roditelja u Školskom odboru.

Uslijedilo je reagovanje organizacije Roditelji Ulcinja, koji su apelovali na ministra prosvjete Miomira Vojinovića da hitno razriješi članove Školskog odbora koji nijesu uvažili predlog za razrješenje Čobe.

Kako je saopšteno, raniji članovi Školskog odbora koji su predstavnici Ministarstva prosvjete, nisu u skladu sa zakonom zastupali interese i stavove organa koji ih je izabrao.

“Nijesu ispoštovali predlog da se zbog više utvrđenih nezakonitih postupanja u pogledu formiranja odjeljenja i povećanja broja izvršilaca koje je utvrdila Prosvjetna inspekcija, direktorica Čoba razriješi dužnosti”, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Podsjetili su da je Ministarstvo prosvjete, odmah i bez odlaganja, u skladu sa svojim nadležnostima, postupilo po inicijativama koje su dostavljene u prethodnom periodu, a koje su se odnosile na sumnje u nezakonit rad direktorice JU OŠ „Maršal Tito” Ulcinj, Medine Čobe.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply