Glavni grad: Privatnici moraju poštovati odluku o besplatnom prevozu učenika

Iz Glavnog grada Podgorica poručili su da privatnici moraju poštovati odluku o besplatnom prevozu učenika.

Ističu da je tim aktom o besplatnom prevozu učenika na teritoriji Glavnog grada od 10. avgusta predviđen prevoz učenika članom 4, u kom se navodi da se “prevozom korisnika u smislu ove odluke smatra linijski prevoz putnika na svim linijama prevoznika dodijeljenim po javnom pozivu, odnosno rješenjem shodno odluci o linijskom gradskom i prigradskom prevozu putnika i definisanim ugovorom o povjeravanju obavljanja komunalnih djelatnosti”.

“Shodno tome, ukoliko se prevoznici ne pridržavaju odluke i ugovora o dodjeli linija, preduzeće se sve zakonske mjere sa ciljem realizacije i sprovođenja odluke”, poručili su iz Komunalne inspekcije Glavnog grada.

Predstavnici privatnih prevoznika BLT Podgorica i Gradski saobraćaj PG kazali su i prethodne sedmice da su spremni da poštuju odluku i obezbijede besplatan prevoz, ali samo ukoliko Glavni grad obezbijedi subvencije i tako pokrije njihove troškove. Istakli su da je nerealno očekivati da privatnici, bez ikakvog obeštećenja, sami podnesu toliki teret.

Suvlasnik BLT Podgorica Janko Bulatović kazao je za Dan da su obezbijedili naftu kod dobavljača da bi mogli funkcionisati par narednih dana. Tako su odustali, makar privremeno, od najave da danas obustave prevoz putnika na tri linije na kojijma saobraćaju.

“Ukoliko u ponedjeljak ne dođe do konkretnog rješenja problema, obustavićemo prevoz putnika”, rekao je Bulatović, ističući dosadašnju dobru saradnju sa Sekretarijatom za saobraćaj.

Da se mora dogovoriti sprovođenje odluke o besplatnom prevozu đaka i obezbijediti obeštećenje za privatnike saglasni su i u preduzeću Gradski saobraćaj PG, u čijoj su nadležnosti četiri linije.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply