Korisne informacije i savjeti za trudnice na sajtu Kliničkog centra

Trudnice mogu od nedavno pronaći veliki broj korisnih informacija na sajtu Kliničkog centra Crne Gore.

Na ovom LINKU dostupni su i savjeti, a želja Kliničkog centra bila je, kako navode, da sa budućim mamama podijele dragocjene informacije koje će im omogućiti da najvažniji trenutak u životu svake žene, a to je rođenje njene bebe, ostane u najljepšem sjećanju.

“Na ovom linku možete naći sve korisne informacije od prijema u porodilište do otpusta vas i vaše bebe kući. Pripremili smo za vas informacije koje se odnose na proceduru za prijem u Porodilište i prisustvo pratioca porođaju, zatim faze porođaja, šta je CTG, značaj kontakta koža na kožu sa vašom bebom nakon porođaja, kada se primjenjuje stimulacija porođaja, o epiziotomiji i porođajnim povredama te proceduru za primjenu epiduralne analgezije tokom porođaja”, naveli su iz Kliničkog centra.

Na sajtu, u odjeljku posvećenom trudnicama, mogu se pronaći i saglasnost za indukciju porođaja, kao i za carski rez, zatim o vaginalnom porođaju nakon carskog reza, o postporođajnom oporavaku i postporođajnoj njezi na Akušerskom odjeljenju i konačno, savjete po izlasku iz bolnice.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply