Besplatan prevoz za sve tivatske đake

Opština Tivat je, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, i ove godine obezbjedila besplatan prevoz za sve tivatske učenike koji putuju do osnovnih i srednjih škola u Tivtu, Kotoru, Budvi, Herceg Novom, i koriste linijski gradski, prigradski i međugradski prevoz na relaciji dužoj od dva kilometra.  Ova podrška đacima omogućena je Odlukom o participaciji troškova prevoza za učenike sa teritorije opštine Tivat.

Kako su saopštili iz tivatske lokalne uprave, pravo na participaciju troškova prevoza ostvaruju učenici koji imaju prebivalište/boravište na teritoriji opštine Tivat i koji putuju do škole na relaciji od pet i više kilometara, a koriste prevoz u prigradskom i međugradskom saobraćaju. Učenici osnovnih škola mogu da ostvare pravo na participaciju troškova u visini od 60% od cijene đačke karte, (ostalih 40 % participacija Ministarstva prosvjete). Srednjoškolci mogu da ostvare pravo na participaciju troškova prevoza u visini od 80% od cijene đačke karte. (ostalih 20 % participacija Ministarstva prosvjete).

Pravo na participaciju troškova prevoza ostvaruju i učenici koji imaju prebivalište/boravište na teritoriji opštine Tivat i koji putuju do škole na relaciji od dva do pet kilometara, a koriste prevoz u gradskom i prigradskom saobraćaju u visini od 100% cijene đačke karte.

Zahtjev za ostvarivanje prava na participaciju troškova prevoza učenici podnose javnoj obrazovnoj ustanovi, osnovnoj ili srednjoj školi koju pohađaju.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply