Robotika za najmlađe u petak u Razvojnom centru

U Razvojnom centru udruženja Roditelji ove sedmice djeca ranog školskog uzrasta imaće priliku da se upoznaju sa osnovama robotike i logike programiranja bez upotrebe ekrana.  

Radionica će biti održana u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e -mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar. 

U petak, 9. juna, sa početkom u 18 sati biće organizovana nova zanimljiva edukativna radionica pod nazivom Robotika za najmlađe, koju realizujemo u saradnji sa Fondom za inovacije Crne Gore, u okviru projekta EduRobotić.

Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 6 do 7 godina, a vodiće je učiteljica Kristina Vučetić iz podgoričke OŠ “Savo Pejanović”.

Radionica ima za cilj da upozna najmlađe sa osnovama robotike, logike programiranja “bez ekrana” i kreiranjem programskih naredbi “korak po korak”, uz  testiranje i ispravljanje grešaka.

Pilot projekat EduRobotić realizuje Fond za inovacije Crne Gore sa četiri OŠ u Podgorici od septembra 2022. Cilj projekta jeste primjena robota kao pomoćnog sredstva u realizaciji nastavnog plana za prvi i drugi razred, a sa ciljem da se kod učenika razvijaju vještine logičkog razmišljanja i kreativnog rješavanja problema.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply