Peto izdanje festivala roditeljstva Porodica Fest: U subotu svi u park!

Peto izdanje najvećeg porodičnog događaja u zemlji, festivala roditeljstva Porodica Fest biće organizovano u subotu, 27. maja, u najljepšem podgoričkom parku, ispred Dvorca Petrovića na Kruševcu.

Festival organizuje udruženje Roditelji i njegovo socijalno preduzeće Kreativa Lab, u partnerstvu sa Glavnim gradom, a povodom Međunarodnog dana porodice koji se širom svijeta obilježava 15. maja.

Cjelodnevni program festivala je osmišljen tako da u njemu mogu uživati svi članovi porodice. U okviru bogatog programa tokom dana će biti organizovano čak preko 60 različitih sadržaja: kreativno-edukativne radionice, takmičenja, igre i sportske aktivnosti, predstava za djecu, muzički i plesni nastupi, animacije, druženje sa maskotama, velika žurka, udomljavanje štenaca, porodični sajam…

“Ponovo smo okupili veliki broj organizacija iz različitih oblasti, sportske klubove, kao i brojne pojedince koji se bave edukacijom djece i temama koje su zanimljive roditeljima. Uz nas su i umjetnici, glumci, muzičari, animatori, vaspitači, sportisti, svi oni uz koje djeca uživaju“, najavljuju iz udruženja Roditelji.

Festival će biti svečano otvoren tradicionalnom promenadom biciklista svih generacija, koju će organizovati nevladina organizacija Biciklo.me.

U atrijumu i ispred dvorca Petrovića biće organizovan raznovrstan zabavni program. U toku prvog dijela programa, koji počinje od 11 sati i 10 minuta, nastupiće solisti dječijeg hora Zvjezdice, glumice Anđelija Rondović i Sanja Vujisić će izvesti predstavu za djecu Luckasti klovnovi (3+), u produkciji Korifej festa, a nakon predstave će nastupiti solisti škole pjevanja D-Moll. Od 13 sati, Helen Doron English Montenegro će organizovati takmičenje u spelovanju Open Spelling Beehive 2023, a nakon toga plesni klub Sonrisa će održati mini koncert. Na kraju prvog dijela programa u atrijumu biće održan mini koncert učenika Umjetničke škole za muziju i balet “Vasa Pavić”.

Tokom drugog dijela programa u atrijumu i ispred dvorca, koji počinje od 17 sati, nastupiće plesni klub Royal, a nakon toga će animatori Rent a party organizovati veliku žurku. Nakon toga, posjetioci će ponovo uživati u plesnom koncertu koji će održati plesni klub Akademija plesa.

U dijelu programa koji će biti organizovan u tematskim zonama u parku učestvovaće preko 60 učesnika, koji će imati sadržaje za sve članove porodice. Tokom programa biće održano preko 60 kreativnih, edukativnih i sportskih radionica i aktivnosti u okviru 11 tematskih zona.

U okviru Umjetničke zone sadržaje će organizovati: Igračkoteka i razvojni centar, Animatori Zabavljatori, Milena Baćović, Tanja Ćirović, Katarina Čarapić, Lana Lazarević i Selma Taljanović.

U Naučno-istraživačkoj zoni program će organizovati Fondacija za promovisanje nauke PRONA.

U Zoni edukacije i zabave sadržaje će organizovati Fond za inovacije – Mali Projektanti, Marina Bokan, Učitelj Miki, psihološkinja Mirela Škrijelj i dječiji animator Žarko Žabac.

U Sportskoj zoni sadržaje će organizovati Sportsko rekreativno društvo korektivne gimnastike M&M Iskra Podgorica, S3 školica sporta, Akademija plesa Podgorica, karate klub Podgorica i odbojkašku klub Morača.

U Izviđačkoj zoni Odred izviđača Sunčev zrak organizovaće izviđački dan.

U okviru zone Nutrino Junior biće organizovane razne aktivnosti za najmlađe, igre u Sand Welt pješčanicima, kao i druženje sa maskotama Dječije radosti.

U okviru zone Udomi me NVO „Kuća životinja“ će organizovati udomljavanje štenaca i edukaciju o odgovornog vlasništvu.

U NTC zoni će brojne sadržaje organizovati NTC centri Crne Gore, dok će u okviru Eko zone sadržaje pripremiti Eko vrtić Bambino i Čistoća DOO.

U zoni Spretni prstići SOVA pametne igračke će organizovati razne aktivnosti i takmičenja sa pametnim igračkama.

U parku će biti postavljena i Piknik zona u kojoj će posjetioci moći da odmore od brojnih aktivnosti i uživaju u porodičnom druženju u prijatnoj hladovini.

Na Festival stiže i Služba zaštite i spašavanja Podgorica koja će mališanima predstaviti svoju opremu i vozilo dok će Narodna biblioteka “Radosav Ljumović” predstaviti svoj novi projekat BiblioBus – pokretnu biblioteku. Gradsko Zelenilo će održati radionicu sadnje, u toku koje će djeca moći da im se pridruže i posade cvijeće ispred Dvorca.

Tokom festivala biće održan i porodični sajam u okviru koga će se predstaviti: Helen Doron English Montenegro, BrainOBrain Montenegro, Coding Giants Crna Gora, Tinker Labs Podgorica, Tommee Tippee i Waterwipes – Glosarij, B. Well, Scecchasol, Medela-Osmi Red D, NUK, Zewa, Garnier – S Press +, Imlek, Argeta Junior, Nutrino Junior, Pufies-Calgo MN, Tijana Dragićević dekoracije, NVU Naša djeca, Angie&Me i Expo Commerce – Frosch.

“Biće to još jedan festival za pamćenje. Pregršt zabave, za cjelodnevno porodično uživanje u prirodi! U subotu svi u park“, poručuju iz udruženja Roditelji.

Festival su podržali Muzej savremene umjetosti Crne Gore, kompanije Voli i IDEA, Hipotekarna banka, preduzeća Zelenilo i Čistoća.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply