Mjesec dana pritvora za srednjoškolce zbog sumnje da su tukli djecu na sportskom terenu

Odlukom istražnog sudije podgoričkog Osnovnog suda, juče je određen pritvor u trajanju od 30 dana za M. M. i V. M. iz Podgorice, koji su osumnjičeni da su napali i tukli prošlog petka djecu uzrasta od osam, deset i 11 godina na sportskom terenu u dijelu grada Preko Morače.

Ova informacija potvrđena je Pobjedi iz Osnovnog državnog tužilaštva Podgorica, po čijem predlogu je i određen pritvor.

Dvojica punoljetnih srednjoškolaca, koji su inače braća, privedeni su po nalogu ODT-a prošlog utorka, kada im je određeno zadržavanje u trajanju od 72 sata zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje na štetu tri djeteta.

Napad se dogodio u petak, 12. maja oko 18.30 sati, a roditelja su istog dana prijavili policiji da je njihovu djecu napala grupa mladića, sa kojima su bile i dvije djevojke, koji su ih maltretirali, psovali, šamarali i udarali pesnicama.

Nakon što je slučaj prijavljen policiji, roditelji su djecu odveli u bolnicu gdje su tokom pregleda konstatovane povrede, masnice i podlivi, jednom i krvarenje iz nosa, a sve od udaraca „otvorenom i zatvorenom šakom“.

Majka jednog od dječaka koji je povrijeđen u napadu navela je ranije za portal Roditelji.me da je u petak popodne njen sin bio sa grupom djece na sportskom terenu.

”Nakon što sam otišla da vidim gdje je i šta radi, zatekla sam dijete uprljano i krvavo kako sjedi. Na moje prvo pitanje šta mu se desilo, rekao je, očigledno još u šoku, da su se samo igrali. Nakon toga je počeo da plače i ispričao mi da su ih istukli neki momci što puše, a sa njima su bile i dvije djevojke. Rekao mi je da ga je jedna od njih i ošamarila, da su ih udarali pesnicama po glavi i leđima, da su njegovog drugara bacili sa ograde na koju je pokušao da se popne da bi pobjegao od njih. Sve to su potvrdili i policijskom službeniku, koji nas je uputio da odemo i podnesemo prijavu. Ljekar je konstatovao povrede u vidu crvenila i otoka nanijetih zatvorenim pesnicama po glavi, vratu i leđima “, ispričala je majka jednog od dječaka.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply