Dječak prijavljen zbog napada na djecu, policija sumnja da je žrtva trgovine ljudima, uhapšena njegova sestra

Policija u Baru saopštila je da je dobila više prijava prema kojima je jedan dvanaestogodišnji dječak u više navrata fizički napadao djecu na području te opštine. Iz Uprave policije je saopšteno da sumnjaju da je taj dječak žrtva trgovine ljudima i da je zbog sumnje da je počinila to krivično djelo uhapšena njegova sestra N.B. (20) iz Podgorice.

“Ona je, kako se sumnja, navedeno krivično djelo počinila na način što je zloupotrebom povjerenja i korišćenjem teških prilika primoravala oštećenog dječaka na prosjačenje na teritoriji Bara. Oštećeni dječak je prikupljeni novac predavao, a ukoliko prikupljena suma ne bi zadovoljavala predviđeni dnevni iznos on bi bio fizički zlostavljan”, saopštili su iz Uprave policije, dodajući da je dječak zbrinut od strane službenika Centra za socijalni rad.

Iz UP navode i da su, u odnosu na prijave podnijete protiv dječaka, s obzirom na to da je on krivično neodgovoran zbog uzrasta, protiv njegove majke L.B. (42) sa Kosova podnijeli prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz člana 37. Zakona o zaštiti od nasilja u porodici – zanemarivanje.

“U odnosu na radnje dječaka biće preduzete aktivnosti iz nadležnosti Centra za socijalni rad u skladu sa zakonom”, zaključili su iz Uprave policije.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply