Eko karneval u subotu u Budvi

Eko karneval, koji organizuje Asocijacija eko vrtića Crne Gore, biće održan u subotu, 6. maja od 10 do 13 časova na platou ispred zidina Starog grada u Budvi.

Ideja drugog Eko karnevala 2023. sa ciljem promocije Dana planete jeste da se kroz zajedničku saradnju organizacija koje se bave djecom, obrazovnih ustanova i drugih ekoloških udruženja, doprinese jačanju svijesti o prirodi.

“Eko karneval 2023 će biti pun boja, muzike i kreativnosti, sa učešćem brojnih eko organizacija, i pojedinaca koji će se potruditi da predstave svoje ideje o održivom razvoju. Djeca učestvuju u karnevalu maskirana maskama napravljene od recikliranih materijala. Ova osobina eko karnevala – djeca koja se maskiraju eko maskama – ističe važnost edukacije djece o očuvanju okoline, te pokazuje kako se može na zabavan način uključiti u održivost i ekološku svijest”, poručuju organizatori.

Glavni dio programa za najmlađe (vrtićane, predškolce, školarce) biće organizovan u periodu do 10 do 12 časova, nakon čega će u 13 časova biti izvršeno bacanje 250 bio kuglica u more sa gradske plaže Pizana, koje mogu pomoći u obnavljanju eko sistema.

Učesnici će imati priliku da se predstave muzičkim koreografijama, recitacijama, skečevima, a biće upriličena i izložba djela nastalih od recikliranih plastičnih čepova.

Eko Karneval je prošle godine održan u Podgorici.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply