Naknade za bebe još ne stižu do svih roditelja

Roditelji iz Kotora, koji su dobili bebe prošle godine i do kraja januara predali nadležnom Centru za socijalni rad zahtjev za isplatu uvećane naknade, ovih dana ipak nijesu ostvarili to pravo.

Razlog za to je, kako je saopšteno nekima od njih iz kotorskog Centra, što ova ustanova trenutno nema zaposlenog pravnika, pa nije bilo moguće donijeti na vrijeme ni rješenja, jer nije riječ o fiksnim iznosima naknada, nego o razlici.

U odgovoru upućenom roditeljima koji su se interesovali zašto nema naknada, iz Centra su naveli da „rješenja za razliku za naknadu za novorođeno dijete još nijesu urađena iz razloga jer je pravnik koji je bio zaposlen u Centru, napustio ovu ustanovu i prešao na drugo radno  mjesto.

„Kako se radi o iznosu koji nije svakomjesečna naknada korisniku, već se tretira kao jednokratna naknada, Vaš zahtjev kao i svi ostali zahtjevi predati u rpedmetu razlike za naknadu za novorođeno dijete biće riješeni nakon zaposlenja pravnika u Centar za socijalni rad Kotor“, naveli su iz Centra u Kotoru.

Direktor ove ustanove Vasilije Todorović nije, u izjavi za portal Roditelji.me, potvrdio ove navode, ali ni demantovao informaciju da Centar u Kotoru trenutno nema zaposlenog pravnika.

To, kako je kratko kazao, nije razlog kašnjenja naknada ako su uredno podnijeli zahtjev. Todorović je pozvao roditelje da odgovor na pitanje zašto nijesu još dobili naknade potraže od nadležnih u Centru, koji će ustanoviti u čemu je problem.

Neki od roditelja koji su nam se obratili poslušali su Todorovićev predlog i već danas otišli do Centra, gdje im je rečeno da niko u Kotoru nije dobio naknadu i da ako žele mogu podnijeti žalbu.

Zaposleni u Centru su im još kazali da vjeruju da će dobiti rješenja do kraja mjeseca, ali da dođu opet krajem februara i interesuju se u čemu je problem.

Zbog problema sa isplatom razlika na osnovu naknade za novorođenčad danas nam se javilo i nekoliko roditelja iz Danilovgrada i Nikšića.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply