Javni čas đaka i nastavnika škole “Vladimir Nazor”: Nadležni da ubrzaju procedure

Foto: Dan/ M.Vujisić

Učenici i nastavnici OŠ ” Vladimir Nazor” održali su javni čas u Maslinama, na mjestu gdje je nekada bio objekat ove obrazovne ustanove i pozvali nadležne da ubrzaju procedure kako bi gradnja škole počela što prije.

Na taj način obilježili su godišnjicu rušenja škole, a dvije godine od kada su iseljeni iz nje zbog bezbjednosti. Poručili su da od borbe za novu školu neće odustati.

Direktorica škole Ljiljana Marković kazala je da se danas nijesu okupili da prozivaju imenom i prezimenom nikog i da traže krivce.

„Naprotiv, okupili smo se da po ko zna koji put tražimo u ime 1.030 učenika, stotinu zaposlenih, roditelja i mještana Maslina da nam napravite školu. I sve dok ne ugledamo objekat ispred nas Vladimir Nazor nastavlja borbu“, rekla je Marković.

Državna sekretarka u Ministarstvu prosvjete Milijana Jelušić kazala je da, u najboljem slučaju, gradnja škole će početi u avgustu.

„Ono za šta mogu da snosim odgovornost i ovo ministarstvo u ovom sastavu je od septembra i od tada revnosno i ubrzano radimo na ostvarenju ovog sna. Trenutno smo u fazi u kojoj revident vrši reviziju projekata i zamolila bih sve nadležne institucije MUP,  CEDIS, Vodovod i nadležni sekretarijat Glavnog grada da kada u toku sljedeće nedelje dođu zahtjevi za saglasnost na projekat da budu uzeti prioritetno u rad i da nam na taj način pruže podršku da pristupimo prevođenju dokumentacije i objavi tendera za izgradnju škole, nadamo se najkasnije do kraja marta. U najboljem slučaju, izgradnju ćemo započeti u avgustu“, zaključila je Jelušić.

Izvor: Dan

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply