Šestorica na jednog, žrtva nasilja završila u bolnici

Sedamnaestogodišnji Baranin zadobio je teške povrede u predjelu glave i abdomena koje su konstatovali ljekari Opšte bolnice Bar, nakon što ga je, kako je policiji prijavila njegova porodica, napala grupa maloljetnika.

Prema saznanjima Primorskog portala, povrede su mu u srijedu uveče nanijela šestorica maloljetnika u Makedonskom naselju.

Kako prenosi Bar info, iz barskog Odjeljenja bezbjednosti su saopštili da je, na osnovu prijave 17. novembra, u toku utvrđivanje svih činjenica, a nakon izvještaja vještaka medicinske struke, nadležni tužilac će kvalifikovati djelo.

Ovaj učenik trećeg razreda jedne od barskih srednjih škola ispričao je kako je došlo do susreta i napada. Nije ni slutio šta slijedi nakon telefonskog poziva druga iz škole da siđe na desetak minuta ispred zgrade.

Nakon ubjeđivanja sa tim mladićem kojim se ranije družio izašao je oko 21.15 sati, našao se sa grupom vršnjaka i nekoliko mlađih u Ulici Rista Lekića. Predložili su da prošetaju do Bjeliša, „kod koša“ gdje je mladić rekao da je majci obećao da će se vratiti do 22 sata. U početku, prema riječima žrtve nasilja, ništa se čudno nije dešavalo.

Prema navodima maloljetnika, jedan iz grupe koji ide sa njim u istu srednju školu, prvo ga je pitao da li je za njega rekao da je „izgoretina u mozak“. Mladić je to negirao. Ispričao je da mu je nakon verbalnog maltretiranja, stao na stopalo i počeo da ga šamara. Neki iz grupe su ga držali. Uslijedili su udarci pesnicama u predjelu lica. Pao je na pločnik, a zatim su ga udarali nogama po trbuhu.

Dok je ležao na pločniku, nasilnik je od povrijeđenog mladića tražio da mu poljubi patike. On se prvobitno opirao, a dvojica mlađih su mu dobacili: „Poljubi, i mi smo ljubili i vezali mu patike“.

Sve učesnike ovog sukoba povrijeđeni mladić poznaje i njihova imena su poznata policiji.

U izjavi koju je dao u Odjeljenju bezbjednosti, on je naveo da nije udario nijednog mladiće iz te grupe, niti je između njih ranije bilo vrijeđanja ili prijetnji.

Policijskom službeniku je kazao da strahuje za svoju bezbjednost, te da se plaši da ide u školu.

„Ne znam šta mogu da mi urade“, kazao je u izjavi policije.

Povrijeđeni mladić sada je na kućnom oporavku. U Opštoj bolnici Bar mladića je pregledao specijalista hirurg, koji je u dva navrata konsultovao i neurologa. Urađeni su mu laboratorijski nalazi, radiološki i ehosonografski je ispitan, a primio je i AT zaštitu. Zakazana je kontrola za sedam dana, navodi se u ljekarskom izvještaju koji je porodica Primorskom portalu dala na uvid.

Većina aktera ovog slučaja nasilja su stariji od 14 godina te Zakon o postupanju prema maloljetnicima u krivičnom postupku, ne isključuje mogućnost procesuiranja.

Izvor: Primorski portal/ Bar info

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply