Do kraja sedmice novi raspored za đake OŠ “Dušan Korać”, odložen protest roditelja

Ministarstvo prosvjete će do petka pripremiti novi predlog za organizaciju nastave za đake bjelopoljske OŠ “Dušan Korać”, koji već dva mjeseca pohađaju časove u školama “Marko Miljanov” i “Risto Ratković” u kasnim popodnevnim satima. Na inicijativu Ministarstva, direktorka škole će organizovati hitan sastanak svih predstavnika vladinih institucija, u čijoj je to nadležnosti, Ministarstva, škole i izvođača radova, kako bi se u što kraćem roku ispunile obaveze i dogovorio precizan rok za završetak izgradnje novog objekta. Sve to dogovoreno je danas na sastanku predstavnika Ministarstva prosvjete, uprave škole i Savjeta roditelja OŠ “Dušan Korać”.

Roditelji su ranije najavili da će se sjutra okupiti u znak protesta što nova školaska zgrada još nije završena, a djeca od prvog do šestog razreda, raspoređena u druge dvije gradske škole, pohađaju časove od po 30 minuta u smjenama koje počinju od 16.45, 17 i 17.30 sati.  

Nakon današnjeg razgovora sa v.d. direktoricom Direktorata za predškolsko vaspitanje, osnovno i inkluzivno obrazovanje i vaspitanje u Ministarstvu, Aleksandrom Kuč odlučili su da skup ipak odgode i sačekaju novi predlog.

“Iz Ministarstva smo dobili čvrsta uvjerenja da će učiniti sve što je u njihovoj moći da raspored za našu djecu bude prihvatljiviji, a to će učiniti u dogovoru sa upravama ostalih škola. Saglasni su da ovo nije dobro rješenje i da su đaci, a i njihove porodice, ponijeli veliki teret ovako loših odluka. Jedan od predloga sa današnjeg sastanka bio je i da se za đake šestog razreda časovi organizuju takođe u prostorijama Pravnog fakulteta, gdje već idu djeca iz sedmog, osmog i devetog razreda”, kazali su nam iz Savjeta roditelja.

Dodaju da su na sastanku saznali i da u Ministarstvu nijesu do kraja bili upoznati sa stavovima roditelja i onim što je prethodilo prihvatanju ovog načina organizacije nastave.

Roditelji vjeruju da će od drugog polugodišta đaci nastaviti školovanje u novom objektu, čija izgradnja traje već tri i po godine, a da će do tada nadležni donijeti odluke koje su u najboljem interesu djece.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply