Broj djece opremljene školskim priborom povećan za četvrtinu 

Udruženje Roditelji i brojni partneri uspjeli su da u toku ovogodišnje humanitarne akcije Podijelimo, jer zajedno možemo više, da obezbijede školski pribor za ukupno 805 djece iz 326 crnogorskih porodica, što je za 25 odsto više nego prethodne.

Cilj akcija, koja je organizovana 12. put, je podrška porodicama u krizi koje se nalaze na evidenciji udruženja Roditelji kako bi lakše spremili djecu za školu. Na taj način se želi uticati na smanjenje nejednakosti u obrazovanju među djecom različitog socijalnog statusa.

Godinama unazad akcija Podijelimo, jer zajedno možemo više poziva na solidarnost svih koji su u mogućnosti da pruže podršku porodicama kojima je to potrebno. Zahvaljujući njima je broj djece koji dobiju pribor svake godine sve veći. Prijatelji ovogodišnje akcije su kompanije: One, Amplitudo, Metropolis, Tanya design Montenegro, Allegra Montenegro, Mahna Mahna, Hotel Crna Gora, CEDIS, komunikacioni studio Cassiopeia, G3 spirits, ZUNS, PPU Artić Pinokio, PPU Pipi duga čarapa, Kidsland, Erste banka. Osim njih akciji se pridružio i značajan broj građana.

“Ne raduje nas sve veći broj porodica iz godine u godinu koje se obraćaju za pomoć u opremanju djece za školu. To govori o nephodnosti mijenjanja socijalne politike naše zemlje. Sa druge strane, uvijek nas iznova učini ponosnim broj pojedinaca i firmi koji se odazovu akciji dokazujući da jedino zajedno zaista možemo više!”, kazala je Tanja Ašanin iz udruženja Roditelji.

Posebnu zahvalnosti dugujemo novoosnovanoj Fondaciji Čini dobro koju čine kompanije: Bild studio, Cionis, Codeus, Amplitudo, Uniqa osiguranje, Hipotekarna banka, ICT Cortex koji su donirali 5.000 eura. Osim toga, Fondacija je omogućila i sistem za online donacije kroz koji je prikupljeno dodatnih 1.524,33 eura za kupovinu pribora.

Akciju je kao i prethodnih godina podržala firma Tagor koja je odobrila veliki popust na kupljeni pribor i time značajno doprinijela, kao i hipermarket Voli obezbijedivši korpe za donaciju pribora za najugroženije u marketu Naš diskont-VOLI, gdje su svi potrošači imali priliku da kupe školski pribor i direktno doniraju za djecu kojoj je to potrebno.

Osim pravnih lica, akciji su se pridružili brojni pojedinci koji su željeli opremiti jedno ili više djece kupovinom pribora. Divan gest je uradila mama Katarina koja je odlučila da sav novac od prvog rođendana djeteta uplati za akciju, te na taj način pomogne brojnim školarcima u opremanju za školu.

Prikupljene donacije podijeljene su prevashodno djeci koja su uključena u programe podrške obrazovanju, odnosno Učionice Družionice, a dio su socijalnih servisa udruženja Roditelja, koji su namijenjeni najugroženijima. Osim njih, porodice su uputili i centri za socijalni rad, a jedan broj je direktno kontaktirao udruženje Roditelji za ovu vrstu pomoći.

Osim djece iz Podgorice i Nikšića gdje se nalaze prostorije udruženja Roditelji, za pomoć u opremanu djece za školu obratile su se i porodice iz Bijelog Polja, Mojkovca, Petnjice, Berana, Pljevalja, Andrijevice, Kotora, Herceg Novog, Tivta, Bara, Budve i Danilovgrada. I ove godine, pribor za djecu iz drugih gradova besplatno im je dostavljen zahvaljujući kompaniji Montenomax.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply