Ako do sada nijeste, sada “upoznajte” ove šefove kuhinje velikog srca

Braća Miloš i Nikola Pima iz Budve, poznati kao šefovi kuhinje velikog srca, prepoznati su po humanim djelima – poklanjaju sugrađanima koji su socijalno ugroženi svoja peciva, a organizovali su i humanitarnu akciju za prikupljanje pomoći Stefanu Velimiroviću kojem je potrebna transplantacija bubrega.

Ovi dječaci odlični su učenici OŠ „Stefan Mitrov Ljubiša“. Razvili su zavidne kulinarske vještine, koje objavljuju na Instagram stranci Miloševa pekarica.

Prošle godine su pravili peciva za bake, djedove i budvanske porodice koje su socijalno ugrežene kada su pozivali svoje pratioce da u komentarima pišu imena onih koje bi mogli obradovati nečim iz njihove kuhinje.

Njihove specijalitete prate druga djeca, koja im traže savjete i sugerišu im šta da prave.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Милош Пима (@miloseva_pekarica)

Miloš ima 13 godina i završio je 7. razred, a Nikola je mlađi tri godine, i naredne školske godine kreće u 4. razred. Pomaže im i sestra koja snima njihove recepte i ona i Miloš montiraju video materijal koji zatim objavljuju. Ona i Miloš su zaduženi i za spremanje kuhinje.

Miloš kaže da su počeli da prave specijalitete uz majku. Od nje su uglavnom uzimali i recepte po kojima pripremaju hranu, a neke preuzimaju i sa kulinarskih Instagram naloga. Koriste i recepte obje bake, koje su im važna podrška.

Miloš najviše voli da sprema čokoladne kolače, a Nikola smutije sa voćem. Osim spremanja hrane, vole da idu na pecanje, a i sa bakom da skupljaju ljekovito bilje i prave čajeve. Nikola trenira odbojku, a Miloš je odustao od fudbala zbog povrede ruke.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply