Kamp za buduće crnogorske “ajkule” od 18. do 24. jula u Luštici Bay

Foto: Luštica Bay

Proslavljeni crnogorski vaterpolisti Vjekoslav Pasković i Damjan Danilović, osvajači zlatne medalje na Evropskom šampionatu u Španiji 2008. godine, mentori su vaterpolo kampa za djecu u zalivu Trašte u Luštici Bay. U okviru projekta Treniraj kao šampion, 20 polaznika Luštica Bay vaterpolo kampa će tokom sedam dana, od 18. do 24. jula pohađati svakodnevne treninge i savladati osnove vaterpolo sporta i timskog rada. Pored sticanja strateških i taktičkih vještina, u kampu će biti podstican razvoj i jačanje duha i odgovornog odnosa prema sportu.

Vaterpolo kamp, u svojoj drugoj ediciji, je dio projekta podrške Luštice Bay razvoju sporta u lokalnoj zajednici, pod nazivom Treniraj kao šampion koji naročito ima za cilj što veću valorizaciju tradicionalnih sportova duboko ukorijenjenih u život na obali. Plivački sportovi i vaterpolo čine DNK  primoraca i svojevrstan način života, te će mališani iz Boke Kotorske, to jeste Tivta, Herceg Novog i Kotora, plaćati polovinu pune cijene kampa, odnosno 75, umjesto 150 eura. Svi polaznici kampa imaće obezbijeđen besplatan prevoz od Tivta do Luštice Bay, i za povratak.

Nekadašnji član crnogorske reprezentacije, osvajač zlatne evropske medalje u španskoj Malagi, 2008. godine, Vjekoslav Pasković je tri puta učestvovao na Olimpijskim igrama (Peking 2008, London 2012. i Rio de Žaneiro 2016) a za reprezentaciju je odigrao 224 utakmice i postigao 172 gola.

Foto: Luštica Bay

Danilović koji je sa 15 godina postao član prvog tima Primorca u rodnom Kotoru, bio je član više ekipa koje su osvajale državno prvenstvo i pehare, a takođe je osvojio francusko nacionalno prvenstvo 2008. sa saigračima iz Marseja. Bio je dio reprezentacije koja je osvojila najsjajnije evropsko odličje – zlatnu medalju u Malagi 2008. godine.

„Sa zadovoljstvom iščekujemo novi timski projekat sa Lušticom Bay kako bismo djecu Boke i Crne Gore, i naše male goste sa svih meridijana, usmjerili što bolje ka vaterpolu i sportu, kao jednom od zdravih životnih stilova i načina za podsticanje pravilnog rasta i razvoja.  Do zlatnog odličja i rezultata se stiže upornim radom, posvećenošću i njegovanjem talenta, te vjerujemo da će u ovom kampu umijeće razvijati i neke nove  ajkule crnogorske reprezentacije“, saopštili su Pasković i Danilović.

Foto: Luštica Bay

Prema riječima Milice Starčević, menadžerke za razvoj projekta u Luštici Development, pored toga što je inicijativa Treniraj kao šampion polazna tačka izgradnje vaterpolo duha na Luštici, dio je šireg programa koji ima za cilj  promociju sportskih aktivnosti u Luštici Bay i sporta kao najzdravijeg životnog stila.

„Već drugu godinu na ovaj način ne samo da omogućavamo najmlađima da sportska znanja i vještine usvajaju od najboljih, već i internacionalnoj klijenteli predstavljamo tradiciju sportova našeg podneblja, upravo onih u kojima je Crna Gora postigla zavidne rezultate i zasijala zlatom na evropskim takmičenjima, a i sportisti bili naši ambasadori širom svijeta. Ne sumnjamo da će treninzi sa Paskovićem i Danilovićem kao velikim uzorima, mlade naraštaje motivisati da nastave njihovim stopama. Kroz inicijativu Treniraj kao šampion, Luštica takođe prepoznaje i razvoj sportskih sadržaja kao bitnu komponentu razvoja projekta koji će se nastaviti i ubuduće“, saopštila je Starčević. 

Polaznici kampa moraju biti plivači, uzrasta od osam do 15 godina, a prijave mogu poslati putem e-mail adrese: [email protected].

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply