Roditelji đaka OŠ Oktoih pokrenuli peticiju: Novi protest u utorak ispred Ministarstva

Foto: Glas Zabjela

Roditelji đaka podgoričke OŠ Oktoih pokrenuli su potpisivanje peticije, kojom od nadležnih traže da dozvole dogradnju šest učionica u toj obrazovnoj ustanovi, kako od naredne školske godine djeca ne bi morala da pohađaju nastavu u tri smjene, od 7 do čak 20 časova. Sa sinoć organizovanog protesta u dvorištu škole, iz Savjeta roditelja OŠ Oktoih najavili su da će se narednog utorka u 10 sati okupiti ispred Ministarstva prosvjete Crne Gore.

Od nadležnih očekuju da će uvažiti zahtjev uprave OŠ Oktoih, upućen još prije nekoliko mjeseci, da se dogradi prostor sa šest učionica, što bi donekle umanjilo probleme ove ustanove i omogućilo da rade u dvije smjene.

Predsjednica Savjeta roditelja Nađa Ljiljanić kazala je da su se sa upravom škole više puta obraćali Ministarstvu prosvjete i Glavnom gradu, tražeći da riješe ovaj problem.

„Uprava škole se obraćala Ministarstvu nekoliko puta još od septembra, tražeći da se odobre dogradnju objekta, ali odgovora još uvijek nema. Nedavno je upućen i zahtjev da predstavnike uprave škole i roditelja primi novi ministar prosvjete, ali ni do toga još nije došlo“, kazala je Ljiljanić.

Foto: Glas Zabjela

Zahvaljujući okupljenim roditeljima, ona je kazala da je ovo početak njihove borbe i da neće dozvoliti da im djeca pohađaju nastavu u večernjim časovima.

„Sljedeće okupljanje će biti ispred Ministarstva prosvjete, a ako ni to ne bude kako treba onda ćemo preduzeti druge mjere. Za sada skupljamo potpise za peticiju roditelja. Nadam se da će nadležne institucije, Ministarstvo prosvjete, Glavni grad i gradonačelnik imati sluha da čuju naše apele, i da nam pomognu u izgradnji šest učionica“, rekla je Ljiljanić.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply