U Razvojnom centru u Nikšiću kviz znanja i NTC radionica

Igračkoteka i Razvojni centar u Nikšiću, udruženja Roditelji, za ovu sedmicu najavljuje dvije radionice za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Školarci će imati priliku da uče zanimljivosti o prirodi, dok će mlađi moći da učestvuju u raznim aktivnostima – otkrivanju zagonetnih priča i pitanja, skrivenih riječi i igrama memorije.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović” u Ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U srijedu, 30. marta, u 18 sati uslijediće nova edukativna radionica pod nazivom Pogodi ko sam, namijenjena djeci uzrasta od 9 do 12 godina.

Radionica je osmišljena kao kviz znanja u kojem će djeca imati priliku da uče zanimljivosti iz prirode i društva i to o životinjama, biljkama i čovjeku. Podijeljeni u timove, osim sticanja znanja, razvijaće i takmičarski duh i na zanimljiv način razvijati ljubav prema znanju. Radionicu će voditi Snežana Kasalica.

U petak, 1. aprila u 18 sati počinje NTC radionica, koju organizujemo u saradnji sa PPU Montessori zvono i NTC centrima Crne Gore –  NTC centar Podgorica, NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmijeh, NTC centar Bar Svetionik, NTC centar Mravinjak, Artić Pinokio licenciranim za sprovođenje programa.

Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 5 do 8 godina, a vodi je NTC licencirani predavač iz NTC centra u Nikšicu Tanja Raičević.

U toku radionice, djeca će imati priliku da učestvuju u raznim igrama, poput zagonetnih priča i pitanja i otkrivanja skrivenih riječi. Na taj način razvijaće funkcionalno znanje, psihomotoričke i intelektualne sposobnosti, kao i motoriku i brzinu razmišljanja i zaključivanja.

Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović u cilju podizanja nivoa intelektualnih sposobnosti, sprečavanja poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom. Broj mjesta je ograničen na 15.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply