Većina vrtića nastavlja rad 31. januara

Skoro sve javne predškolske ustanove u Crnoj Gori nastaviće sa redovnim radom 31. januara, za kada je odlukom Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta pomjeren i početak drugog polugodišta za učenike osnovnih i srednjih škola. U međuvremenu, djeca će moći da idu samo u dežurne vrtiće, čiji je rad, bez prekida, u svim opštinama organizovan i tokom januara.

O odlaganju nastavka rada svih vaspitnih jedinica, direktori predškolskih ustanova su obaviješteni dopisom prije dva dana. U okviru nekih predškolskih ustanova ipak će od 24. januara biti otvoren veći broj vaspitnih jedinica.

Većina djece koja pohađaju podgoričku JPU „Đina Vrbica“ vratiće se već narednog ponedjeljka u svoje vrtiće.

“Odluka o otvaranju vaspitnih jedinica nije proizvoljna i samoinicijativna. U trenutku kada su, polazeći od aktuelnog epidemiološkog momenta i usljed sprječavanja lokalne transmisije virusa COVID-19, na snagu stupile nove epidemiološke mjere, obratili smo se nadležnim instancama-IJZCG i Ministarstvu prosvjete, kako bi riješili nedoumicu da li se pomenute mjere odnose i na naše vaspitne jedinice”, navode iz JPU “Đina Vrbica”.

Od MPNKS su, kako dodaju, dobili dozvolu da “zbog povećanog broja djece, otvore dodatne vaspitne jedinice da bi mogli obuhvatiti svu dolazeću djece”. Istu preporuku dobili su i od Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

Iz ove predškolske ustanove su naveli da su zbog aktuelne epidemijske situacije i poštovanja mjera, a usljed povećanog prijema djece, odlučili da, nakon dozvole nadležnih, 24. januara otvore još 14 objekata. Od ponedjeljka će, kako je raniej još najavljeno, nastaviti rad vaspitne jedinice Poletarac, Mogli, Ljubović, Leptirić, Đina Vrbica, Stara varoš, Dragan Radulović, Jelena Ćetković 1, Srcolovka, Zvončić, Mali princ, Bubamara, Dječija radost i Zvjezdani vrt. Sa druge strane, vaspitne jedinice koji funkcionišu u sklopu školskih objekata, takođe, neće raditi do kraja školskog raspusta. VJ “Bioče”, “Dinoša”, “Suncokret” i “Vladika Danilo” će biti otvorene od 31. januara 2022. godine. Prijem djece za djecu iz VJ “Jelena Ćetković 2″ će nastaviti da se realizuje u VJ”Jelena Ćetković 1”.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply