Novogodišnje iznenađenje za đake OŠ “Vladimir Nazor”

Podgorička OŠ „Vladimir Nazor“ priredila je prošlog petka iznenađenje za učenike od prvog do petog razreda, obezbijedivši za sve njih novogodišnje poklon paketiće. U duhu predstojećih praznika, uprava i nastavnici škole su se odlučila na ovaj znak pažnje prema mlađim školarcima kako bi im zahvalili na odgovornosti, zrelosti i strpljenju koje su djeca pokazala od početka ove školske godine, za njih organizovane u specifičnim uslovima.

Zbog oštećenja na starim paviljonima ove škole, đaci su skoro cijelo drugo polugodište imala online nastavu, a od 1. septembra časovi za njih su organizovani u OŠ „Marko Miljanov“ na Koniku i bivšoj gimnaziji Luča u Doljanima. Do tamo putuju organizovanim prevozom, a izvjesno je da će ovu školsku godinu završiti u tim uslovima, jer se tek očekuje rušenje starog objekta i početak izgradnje novog.

Prema riječima direktorice OŠ „Vladimir Nazor“ Ljiljane Marković, ideja da obraduju najmlađe realizovana je u saradnji sa grupom roditelja i članovima kolektiva.

“Uz veliku pomoć svih njih, uspjeli smo da obezbijedimo poklon paketiće za oko 600 đaka, od prvog do petog razreda. Ovo je najmanje što smo mogli da učinimo za djecu, kako bismo im pokazali da smo jako ponosni na njih. Svi oni, od namlađih do onih starijih, su pokazali nevjerovatnu zrelost i odgovornost, trudili su se da olakšaju svojim učiteljima i nastavnicima situaciju u kojoj smo se svi zatekli“, ističe Marković, dodajući da nikada nije bilo problema ni u prevozu organiozovanom do drugih škola, ni tokom nastave.  

Uprava škole, nastavnici i roditelji koji su učestvovali u ovoj akciji potrudili su se da ugođaj za najmlađe bude potpun, pa je paketiće uručio Djed Mraz.

„Organizovano je fotografisanje sa Djeda Mrazom i tako su zabilježene uspomene koje će djeca dugo pamtiti. Sve je bilo ispunjeno radošću i iskrenim dječjim osmijesima, a to je bio naš glavni cilj“, navela je Marković.

Sumirajući utiske iz prvog polugodišta, ona navodi da je, osim pandemije, okolnosti koje su ih zadesile, učinile da se nastavnici i učenici ove škole prilagode novoj, izazovnijoj situaciji.

Svi zajedno bili su, kako kaže, prinuđeni da još jače djeluju dajući ogromne napore da se planirani časovi održe i sve predviđene aktivnosti realizuju.

„Najvažnije od svega bilo je sačuvati i pratiti sigurnost i bezbednost djece, pružiti podršku, empatiju, organizovati dežurstva nastavnika u autobusima ispred škola „Marko Miljanov“ i „Luča“, a kao što svaka vanredna situacija koja je slična trenutnoj nosi poteškoće, zajedno smo se trudili da hrabro prelazimo prepreke na koje smo nailazili“, kaže Marković.

Ponosno ističe da su se nastavnici trudili da daju svoj maksimum u ostvarivanju najboljih uslova za rad i školovanje djece.

„Učenici su se lijepo prilagodili novim uslovima rada uz bezrezervnu pomoć i podršku svojih roditelja, koji su razumjeli i bili podrška djeci i nama pomažući da lakše prevaziđemo poteškoće. Zahvaljujemo im se na tome“, istakla je Marković, upućujući posebnu zahvalnost nastavnicima, koji su se trudili na sve načine na djeci olakšaju izazove pred kojima su se našli.

Prema njenim riječima, zahvaljujući istrajnosti i nesebičnoj požrtvovanosti nastavnika, nijesu izostali ni uspjesi đaka na školskim takmičenjima, šahovskim sekcijama i sportskim turnirima u prethodnom periodu.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply