Besplatna radionica medijske pismenosti za roditelje

Besplatna radionica za roditelje starije od 35 godina, posvećena medijskoj pismenosti, biće održana naredne srijede, 8. decembra u Američkom uglu u Podgorici.  

Trening se sprovodi u okviru IREX programa medijske pismenosti Saznaj Razaznaj, koji sprovodi Institut za medije Crne Gore uz podršku Ambasade SAD, a vodiće ga Milena Vučelić.

„Radionica će biti održana u srijedu 8. decembra sa početkom u 18 časova u Američkom uglu Podgorica, uz poštovanje svih epidemioloških mjera i preporuka. Svi zainteresovani se mogu prijaviti ispunjavanjem formulara. Broj mjesta je ograničen“, saopštili su iz Američkog ugla.

Radionica je interaktivnog karaktera i osmišljena na način da polaznici steknu vještine potrebne za identifikovanje raznih vrsta medijskih sadržaja, manipulacija kao i kako da postanu odgovorni konzumenti medija i kreatori novih medijskih sadržaja.

Radionica će obuhvatiti više tema: Konzumacija medija u Crnoj Gori; Šta su lažne informacije i kako se šire; Vrste medija i tipovi medijskih sadržaja; Novinarski standardi; Sloboda izražavanja i Foto forenzika- verifikacija foto i video sadržaja.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply