Počela isplata dječjeg dodatka

Isplata dječjeg dodatka za oktobar počela je juče posredstvom crnogorskih banki, ali i Pošte Crne Gore, potvrđeno je iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

U toku je isplata svih materijalnih davanja, uključujući i dječiji dodatak, pa su iz tog resora zamolili građane i za malo strpljenja, jer u uslovima epidemije poštari treba da podijele preko 50.000 čekova.

„U oktobru mjesecu dodatak za djecu shodno članu 42 stav 1 tačka 1 Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti ostvarilo je 35.319 korisnika, dok je dodatak za djecu shodno članu 42 stav 1 tačke 2 do 6 ostvarilo 13.830 korisnika“, kazali su su iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

Roditelji koji nijesu dobili rješenje o podnijetom zahtjevu ili ne dobiju očekivanu uplatu dječijeg dodatka, a ne znaju razlog zašto nijesu ostvarili to pravo, mogu se obratiti centru za socijalni rad.

„Veliki broj zahtjeva je podnijet za oktobarski dodatak (36.121 zahtjev). Istovremeno su donošena rješenja, te postoji mogućnost da pojedina nijesu poslata istog dana ili su poslata sa zakašnjenjem. Navedeno ne znači da dijete nije ostvarilo pravo, sve je već utvrđeno kroz Informacioni sistem centara za socijalni rad. Iz tog razloga preporučujemo da roditelji odu u nadležni centar“, saopštili su iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply