Počinje isporuka besplatnih udžbenika školama, naknadno o planu raspodjele đacima

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva obavijestio je direktore svih osnovnih škola da će u prvoj polovini ovog mjeseca početi isporuka udžbenika, koje će, kako je propisano Zakonom, dobiti svi osnovci.

Kako su saopštili iz Zavoda, njihova je obaveza da fizički dostavi udžbenike do svih škola, a dalja ditribucija i razvrstavanje, kao i predaja đacima, u nadležnosti je obrazovnih ustanova. Tim povodom, direktori škola su već počeli da prave plan na koji način će obaviti taj dio posla i o tome obavještavaju kolege.

„Količine udžbenika će biti distribuirane prema podacima o broju upisanih đaka po razredima, dobijenih od Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i spotra. S obzirom na to da se radi o velikoj količini koja treba biti dopremljena svim školama u Crnoj Gori, sama distribucija je planirana po trijadama, odnosno udžbenici će biti isporučeni u po tri razreda u različitim vremenskim isporukama“, naveli su iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva.

Ovakva distribucija je, kako su pojasnili, planirana kako bi u školama lakše provjerili isporučene količine.

Kako je Zavod za udžbenike u obavezi da izvrši fizičku distribuciju do škola, škole su, kažu nadležni u ZUNS-u, u obavezi da obave količinsku provjeru isporuke, potpišu i pečatiraj prateću otpremnicu.

„Potpisivanjem i pečatnom ovjerom otpremnice škola potvrđuje da je primila količine udžbenika navedene u istoj“, kazali su u ZUNS-u.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply