Počinje 11. akcija Podijelimo, jer zajedno možemo više

Udruženje Roditelji pokreće i ove godine, 11. humanitarnu akciju Podijelimo, jer zajedno možemo više, u toku koje će pomagati roditeljima iz socijalno ugroženih porodica da pripreme djecu za novu školsku godinu.

Akcija, koja će trajati do 31. avgusta, namijenjena je djeci koja su uključena u programe Podrška pri učenju i Učionica Družionica, u okviru kojih se djeci u toku cijele godine pruža podrška u obrazovanju, socijalnoj integraciji i razvoju. Na evidenciji udruženja Roditelji nalazi se trenutno 516 socijalno ugroženih porodica iz više gradova, koji žive na rubu egzistencije i kojima je ovaj vid podrške neophodan. Udruženje će pokušati da, osim njih, u ovu akciju uključi i porodice koje se obraćaju za jednokratnu pomoć i podršku u nabavci školskog pribora.

“Prethodna godina je bila posebno izazovna u finansijskom smislu za brojne porodice zbog čega im je dodatno komplikovano da spreme djecu za početak školske godine. Značajno će im u tome pomoći besplatni udžbenici koji će konačno biti dostupni za sve osnovce, za šta smo se godinama zalagali i izborili, ali osim udžbenika neophodno je obezbijediti još puno stavki, i uz to nemaju svi samo osnovce”, kazala je Tanja Ćirović, socijalna radnica iz udruženja Roditelji.

Ona očekuje da će ukupan broj porodica kojima je potreban ovaj vid podrške na kraju akcije biti veći jer je primjetan rast broja onih koji se za pomoć obraćaju udruženju u prethodnih godinu. Udruženje Roditelji poziva sve zainteresovane pojedince i kompanije koji su u mogućnosti da podrže akciju, i doniraju za nabavku pribora. Zainteresovani mogu i dostaviti pribor direktno u prostorije Igračkoteke i Razvojnog centra u Podgorici, nakon čega će biti distrubuiran porodicama koje su se obratile za pomoć. Donatori iz ostalih gradova mogu konatirati Udruženje na broj telefona 067 577 869 ili 067 020 411, kao i putem maila [email protected].

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply